Reprezentarea in proces
Reprezentarea a fost calificata ca fiind legala si conventionala. Cea mai intalnita forma de reprezentare este cea conventionala, care se asigura avand drept temei un contract de mandat intervenit intre reprezentant si reprezentat (persoana care are capacitatea deplina de exercitiu si este parte in proces). In faza de urmarire penala invinuitul sau inculpatul poate fi reprezentat la efectuarea unor perchezitii, cercetari la fata locului, ridicari de obiecte si inscrisuri etc. Reprezentarea conventionala in faza de judecata este posibila, in principiu, pentru toate partile. In unele situatii participarea inculpatului la sedinta de judecata este obligatorie, acesta neputand fi reprezentat.
Pentru mai multe informatii despre participantii in procesul penal faceti un clic
AICI. |
Va recomandam Solutii practice, 100% eficiente, pentru nota maxima la examenul de TITULARIZARE INVATATORI Subiecte REZOLVATE in conformitate cu programa M.E. in vigoare! Va prezentam Pachetul de Teste pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar format din doua culegeri: 1. Culegerea de Teste rezolvate pentru reusita la examenul...
Valentin Pulbere
Consilier Juridic
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI (2 culegeri)
Administrator:
www.e-juridic.ro
NOUTATI si MODIFICARI aparute in LEGISLATIE
Noutati importante in Codul Civil aparute in 2025 - legislatia a fost modificata. Puteti vedea detalii despre Proprietatea Privata si Moștenire + explicatiile privind Partajul, Contractul de Vanzare sau Prescriptia. Detalii despre CE, CAND si CUM se aplica in lege.
Vezi AICI lista completa a modificarilor <<ARTICOLE SIMILARE