Desi poate parea greu de definit ce este cultura organizationala, din ce este compusa si care sunt lucrurile care stau la baza acesteia, avem cu totii macar o idee generala despre ce inseamna starea de bine a angajatilor si cum poate aceasta sa contribuie la dezvoltarea unei companii si la crearea unei atmosfere placute la locul de munca.
In ultimii ani, companiile au fost nevoite sa se adapteze si sa ofere angajatilor beneficii care inainte de pandemie nu erau pe lista de prioritati. De exemplu, unul dintre cele mai cautate beneficii de catre cei care urmeaza sa revina la birou este siguranta sanitara. Astfel a aparut certificarea IMMUNE Building Standard™, dezvoltata de fondatorul Genesis Property, Liviu Tudor.
Acest standard este unic si inovatoare, si isi propune sa asigure sanatatea cladirilor de birouri. Certificarea are la baza 135 de criterii, tehnologii, dispozitive, echipamente, personal dedicat si facilitati, pentru ca proprietarii de cladiri si angajatorii sa aiba la dispozitie instrumentele necesare pentru monitorizarea si ajustarea starii de sanatate a spatiilor de lucru. Implementarea certificarii IMMUNE™ a fost gandita sa ajute companiile sa motiveze angajatii sa revina intr-un spatiu de lucru in care sanatatea lor este protejata.
Intoarcerea la birou inseamna, pentru multi angajati, sa renunte la beneficiile lucrului de acasa si la gradul de flexibilitate pe care il ofera faptul ca poti rezolva mai multe lucruri daca nu mai esti nevoit sa faci zi de zi drumul acasa-birou.
Insa birourile viitorului nu mai sunt doar spatii in care angajatii vin numai sa isi indeplineasca sarcinile de serviciu, ci au devenit adevarate hub-uri de creativitate si colaborare. Angajatorii se intrec in a oferi angajatilor cat mai multe beneficii, printre care se numara si crearea unei atmosfere relaxante si cat mai confortabile, in care acestia nu se simt constransi sau limitati de reguli rigide.
Modul in care o companie isi trateaza angajatii face parte din valorile si identitatea acesteia. Dincolo de lucrurile de baza, care tin de echitate, angajatii isi doresc sa simta ca aduc valoare si contribuie la succesul organizatiei.
Chiar dinainte de pandemia de COVID-19, majoritatea companiilor au inceput sa puna din ce in ce mai mult accentul pe modul in care pot oferi angajatilor un mediu de lucru motivant, in care acestia se simt apreciati, respectati si protejati. Este din ce in ce mai evident ca angajatii nu isi doresc doar un salariu motivant si un program de lucru flexibil, ci ca sunt in cautarea unui loc de munca in care le sunt apreciate calitatile, in care stiu ca parerea lor este ascultata si luata in considerare si unde vin cu placere in fiecare zi.
Chiar daca sa lucrezi de acasa poate fi mai confortabil in anumite zile si vine la pachet cu o multime de avantaje, nu se poate nega ca munca in conditii obisnuite, cu mers la birou zi de zi sau cateva zile pe saptamana, are numeroase beneficii, mai ales in ceea ce priveste construirea unor echipe de succes, care lucreaza impreuna pentru a atinge obiectivele companiei.
Teste distractive pentru clasa pregatitoare
Teste rezolvate de matematica pentru clasele V-VIII
Evaluarea Nationala - Teste rezolvate de matematica pentru clasa a VIII-a
Poate fi de multe ori o provocare sa construiesti o echipa de succes si sa gasesti exact dinamica in care functioneaza cel mai bine, insa efortul se va justifica la final prin rezultatele obtinute. Insa este esential sa gasesti angajati care, pe langa calitatile profesionale necesare, gestioneaza eficient lucrul intr-o echipa si apreciaza importanta acestuia.
Chiar daca este vorba despre un abonament la o sala de fitness sau la piscina, ori despre bilete la teatru sau o zi la spa, angajatii apreciaza interesul pe care companiile il arata pentru starea lor de bine. Angajatorii au devenit constienti de importanta beneficiilor suplimentare si le ofera la pachet impreuna cu un salariu pe masura cunostintelor si competentelor angajatilor.
Desi nu pare, la prima vedere, o investitie avantajoasa, cu rezultate imediate, pe termen lung se va dovedi extrem de valoroasa. Angajatii vor fi mult mai motivati sa contribuie la succesul companiei si sa ramana loiali, ceea ce va duce, in timp, la retentia angajatilor valorosi.
Prin aplecarea sa spre inovatie, antreprenorul Liviu Tudor a reusit sa capaciteze un colectiv de profesionisti ce lucreaza zilnic pentru a imbunatatit cladirile de birouri. Cu rezilienta in fata agentilor patogeni, orice echipa poate avea resursele necesare de energie pentru a adera la un set de valori sanatoase. Astfel, vei obtine in cadrul companiei o cultura organizationala puternica, in care angajatii se simt apreciati, respectati si protejati.
Sursa foto: Shutterstoc
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri