Cu unele exceptii prevazute de lege, sedintele de judecata sunt publice. Procedura de mediere se desfasoara cu respectarea principiului confidentialitatii, atât mediatorul, tertii participanti la procedura, dar si partile fiind tinute de obligatia de a asigura confidentialitatea.
Mediatorul are obligatia pastrarii confidentialitatii asupra informatiilor, documentelor întocmite, celor care i-au fost predate de catre parti pe parcursul medierii.
Conform art. 32 din Legea nr. 192/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, mediatorul este obligat sa pastreze confidentialitatea informatiilor de care ia cunostinta în cursul activitatii sale de mediere, precum si cu privire la documentele întocmite sau care i-au fost predate de catre parti pe parcursul medierii, chiar si dupa încetarea functiei sale.
Mediatorul poate raspunde disciplinar pentru încalcarea obligatiei de confidentialitate, în baza art. 38 lit. a) din Legea 192/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.
Tertii participanti la desfasurarea procedurii de mediere au obligatia de a pastra confidentialitatea, mediatorul putând solicita semnarea unui acord de
Va recomandam
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Vacanta! Distractie si pregatire in acelasi timp! Iata lucrarea noastra cu 25 de tipuri de compuneri perfect adaptate preocuparilor copiilor din clasele III-IV! Stim, copilul dvs. este in vacanta. E o perioada binemeritata de relaxare, desigur, dar totodata, din punct de vedere scolar, este si o perioada periculoasa: o pauza totala timp de 3...
confidentialitate.
Chiar partile sunt tinute de obligatia de a pastra confidentialitatea prin clauzele contractuale prevazute în contractul de mediere.
Sursa: Manualul Mediatorului - Succes garantat >>>>