In cadrul unui cabinet individual de avocatura, titularul cabinetului trebuie sa depuna urmatoarele declaratii fiscale pentru anul 2010 si 2011.
1. Formularul 220 „Declaratia privind venitul estimat”
In conformitate cu art. 81 alin. (3) din Codul fiscal, contribuabilii care in anul anterior au realizat pierderi si cei care au realizat venituri pe perioade mai mici decat anul fiscal, precum si cei care, din motive obiective, estimeaza ca vor realiza venituri care difera cu cel putin 20% fata de anul fiscal anterior depun, odata cu declaratia privind venitul realizat, si declaratia estimativa de venit. In acest sens se depune formularul 220 „Declaratia privind venitul estimat”, care cuprinde veniturile si cheltuielile estimate a se realiza pentru anul fiscal in curs, precum si venitul net estimat. In baza acestui venit net estimat de dvs., organul fiscal va emite decizia de plati anticipate. Platile anticipate se efectueaza in 4 rate egale, pana la data de 15 inclusiv a ultimei luni din fiecare trimestru.
2. Formularul 220 „Declaratia privind venitul estimat”
In conformitate cu art. 83 alin. (1) din Codul fiscal, contribuabilii care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri din activitati independente determinate in sistem real au obligatia de a depune formularul 220 „Declaratia privind venitul estimat” la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal. Declaratia se depune pana la data de 15 mai inclusiv a anului urmator celui de realizare a venitului. Declaratia privind venitul realizat se completeaza pentru fiecare sursa si categorie de venit. Modul de completare este prevazut in OANAF 233/2011 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare prevazute la titlul III din Legea 571/2003 privind Codul fiscal.
3. Formularul (392 B) "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul ...."
In conformitate cu OANAF 1081/2011 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare de declaratii informativ, se depune formularul (392 B) "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul ....". Acest formular se completeaza de catre persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Codul fiscal, a caror cifra de afaceri realizata la finele anului calendaristic este inferioara sumei de 35.000 euro, respectiv inferioara sumei de 119.000 lei.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<