Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cerere in contencios administrativ
Am o intrebare cu privire la admisibilitatea unei cereri in contencios administrativ. Speta este urmatoarea:
Am formulat o cerere de primire in barou. Consiliul Baroului a respins cererea mea. Am atacat decizia Baroului la Consiliul UNBR care a respins contestatia mea mentinand decizia baroului.
Am atacat in contencios numai decizia Baroului, fara insa a ataca si Decizia UNBR considerand ca decizia Baroului este actul vatamator si legislatia nu cuprinde niciun text restrictiv in ce priveste obiectul actiunii in contencios. Acum se pune in discutie admisibilitatea cererii mele, Baroul considerand ca cererea mea in contencios nu este admisibila deoarece nu am atacat si decizia UNBR.
As dori parerea dvs. cu privirire la admisibilitatea cererii mele.
In caz ca aveti nevoie de informatii suplimentare va stau la dispozitie.
Raspuns: Din interpretarea art. 2 lit b, c, d din Legea nr. 554/2004 cu modificarile ulterioare, cat si din jurisprudenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, rezulta ca nu poate fi atacat decat actul care produce efecte juridice, respectiv actul institutiei superioare.
In cazul dumneavoastra actul decisiv este cel al UNBR si, pe cale de consecinta, acesta trebuie atacat. Este urmat acelasi principiu ca in cazul oricator acte sau hotarari. Decizia Baroului nu era definitiva ci putea, si a fost supusa, verificarii de catre UNBR.
Aceasta decizie a UNBR a statuat in mod definitiv respingerea cererii de inscriere/ admitere in Barou.
Intrebare: Avand in vedere ca HG 295 din 31.03.2025, cu privire la Registrul General de Evidenta a salatiatilor, aduce modificari la HG 905/2017, cea din urma fiind valabila pana la 30.09.2025, pot fi aplicate in continuare prevederile din Hotararea 905? Fac referire in mod special la transmiterea suspendarilor in caz de incapacitate de munca, conf art. 5 lit. e din HG 295. As aprecia sa ne dati o lamurire cu privire la tipul de certificate medicale la care face referire legiuitorul un numar minim de zile... vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: O salariata a obtinut venituri in urmatoarea perioada: - Contract de munca: martie 2023 - iunie 2023 - venituri din salarii - Contract de mandat pentru administrator: iunie - iulie 2024 - Contract de munca: august 2024 - prezent Copilul s-a nascut in luna martie 2025. Indeplineste conditiile pentru a primi indemnizatie pentru cresterea copilului? vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Angajatul lucreaza de noapte, in ture de 12 ore, inclusiv in zile de sarbatori legale. In luna aprilie, angajatul va incepe tura in data de 17.04 la ora 19 si va iesi din tura pe data de 18.04 la ora 07 dimineata. In acest caz, pe langa sporul de ore de noapte, angajatul primeste sporul de sarbatoare legala doar pentru cele 7 ore lucrate in ziua de 18.04 sau primeste sporul de sarbatoare legala pe intreaga tura de 12 ore? vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Data aparitiei: 10 Aprilie 2013
Votati articolul "Cerere in contencios administrativ": Rating: Nota: 5 din 5 din 1 voturi