Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cerere in contencios administrativ
Am o intrebare cu privire la admisibilitatea unei cereri in contencios administrativ. Speta este urmatoarea:
Am formulat o cerere de primire in barou. Consiliul Baroului a respins cererea mea. Am atacat decizia Baroului la Consiliul UNBR care a respins contestatia mea mentinand decizia baroului.
Am atacat in contencios numai decizia Baroului, fara insa a ataca si Decizia UNBR considerand ca decizia Baroului este actul vatamator si legislatia nu cuprinde niciun text restrictiv in ce priveste obiectul actiunii in contencios. Acum se pune in discutie admisibilitatea cererii mele, Baroul considerand ca cererea mea in contencios nu este admisibila deoarece nu am atacat si decizia UNBR.
As dori parerea dvs. cu privirire la admisibilitatea cererii mele.
In caz ca aveti nevoie de informatii suplimentare va stau la dispozitie.
Raspuns: Din interpretarea art. 2 lit b, c, d din Legea nr. 554/2004 cu modificarile ulterioare, cat si din jurisprudenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, rezulta ca nu poate fi atacat decat actul care produce efecte juridice, respectiv actul institutiei superioare.
In cazul dumneavoastra actul decisiv este cel al UNBR si, pe cale de consecinta, acesta trebuie atacat. Este urmat acelasi principiu ca in cazul oricator acte sau hotarari. Decizia Baroului nu era definitiva ci putea, si a fost supusa, verificarii de catre UNBR.
Aceasta decizie a UNBR a statuat in mod definitiv respingerea cererii de inscriere/ admitere in Barou.
Intrebare: Va rugam sa ne transmiteti reglementarile legislative conform carora angajatul poate beneficia la cerere de concediu fara plata pana la varsta de 3 pentru copil fara handicap, in continuarea concediului de crestere copil pana la 2 ani, astfel incat sa nu revina la serviciu pana la implinirea varstei de 3 ani? vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Un SRL platitor de impozit pe venit microintreprindere are 2 angajati, unul fiind asociat unic si administrator. Se doreste acordarea pensiei facultative de 400 eur/an la fiecare angajat. Cum se opereaza acest lucru in Saga? Cum apare in D112? ce trebuie sa stiu din punct de vedere fiscal? Pensia va fi platita de angajator, nu de salariat. vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Data aparitiei: 10 Aprilie 2013
Votati articolul "Cerere in contencios administrativ": Rating: Nota: 5 din 5 din 1 voturi