Am o intrebare cu privire la admisibilitatea unei cereri in contencios administrativ. Speta este urmatoarea:
Am formulat o cerere de primire in barou. Consiliul Baroului a respins cererea mea. Am atacat decizia Baroului la Consiliul UNBR care a respins contestatia mea mentinand decizia baroului.
Am atacat in contencios numai decizia Baroului, fara insa a ataca si Decizia UNBR considerand ca decizia Baroului este actul vatamator si legislatia nu cuprinde niciun text restrictiv in ce priveste obiectul actiunii in contencios. Acum se pune in discutie admisibilitatea cererii mele, Baroul considerand ca cererea mea in contencios nu este admisibila deoarece nu am atacat si decizia UNBR.
As dori parerea dvs. cu privirire la admisibilitatea cererii mele.
In caz ca aveti nevoie de informatii suplimentare va stau la dispozitie.
Raspuns: Din interpretarea art. 2 lit b, c, d din Legea nr. 554/2004 cu modificarile ulterioare, cat si din jurisprudenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, rezulta ca nu poate fi atacat decat actul care produce efecte juridice, respectiv actul institutiei superioare.
In cazul dumneavoastra actul decisiv este cel al UNBR si, pe cale de consecinta, acesta trebuie atacat. Este urmat acelasi principiu ca in cazul oricator acte sau hotarari. Decizia Baroului nu era definitiva ci putea, si a fost supusa, verificarii de catre UNBR.
Aceasta decizie a UNBR a statuat in mod definitiv respingerea cererii de inscriere/ admitere in Barou.
Colectivul de avocati al
AvocatulRoman.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<