Ministerul Justitiei organizeaza la Bucuresti, in perioada 21-22 septembrie 2011, Conferinta de deschidereaProiectului “Promovarea medierii in cauzele transfrontaliere in materie civila”, finantat de catre Comisia Europeana prin Programul Specific „Justitie civila”.
Proiectul are drept scop promovarea medierii in cauzele cu elemente de extraneitate prin organizarea de sesiuni de formare profesionala pentru judecatori, mediatori, reprezentanti ai institutiilor centrale din Statele Membre partenere, elaborarea unui ghid de bune practici pentru specialistii in domeniu, precum si prin distribuirea unor brosuri de informare catre publicul larg, in scopul explicarii procedurii medierii in cauzele cu elemente de extraneitate.
La conferinta de deschidere vor participa aproximativ 50 de invitati: judecatori, mediatori, reprezentanti ai institutiilor partenere – Consiliul de Mediere, Ministerul Justitiei din Olanda, Ministerul Justitiei din Bulgaria, Ministerul Justitiei din Republica Moldova, Asociatia Europeana a Judecatorilor care sprijina medierea – GEMME, Organizatia MIKK din Germania, cat si ai coordonatorului, Ministerul Justitiei.
Agenda evenimentului cuprinde prezentari ale unor teme de interes, precum: experienta statelor partenere si a altor State Membre in implementarea Directivei 2008/52/CE privind medierea, rolul medierii in cauzele transfrontaliere in materie civila in lumina Regulamentului Brussels II bis (Regulamentul Consiliului nr. 2201/2003) si a Conventiilor de la Haga din 1980 si 1996, Directiva 2003/8/CE privind asistenta judiciara menita sa faciliteze medierea in cauzele cu element de extraneitate etc.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<