Pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania a fost dat publicitatii anuntul cu privire la organizarea unei noi conferinte, parte din programul de pregatire continua "Intelegerea si aplicarea noilor coduri fundamentale ale Romaniei".
Conferinta va avea loc in zilele de 3 si 4 octombrie 2014, in Aula Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti si este organizata de Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor si Barourile Bucuresti, Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Ilfov si Teleorman.
3 octombrie 2014
Prof. univ. dr. Mihai Viorel Ciobanu, Presedintele comisiei de elaborare a
noului Cod de procedura civila.
Conf. univ. dr. Flavius Baias, Decanul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, membru in comisia de elaborare a NCC si a NCPC
Prof. univ. dr. Marian Nicolae, Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Drept, membru in comisia de elaborare a NCC si a NCPC,
Executor judecatoresc Bogdan Dumitrache, membru in comisia de elaborare a NCC, in comisia de elaborare a Legii de punere in aplicare a NCC si in comisia de elaborare a Legii de punere in aplicare a NCPC.
Lect. univ. dr. Claudiu Constantin Dinu, lector INPPA la disciplina Drept Procesual Civil Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.
Lect. univ. dr. Mircea Ursuta, membru in Comisia de elaborare a legii de punere in aplicare a Codului de procedura civila.
Judecator Liviu Zidaru, membru in Comisia de elaborare a legii de punere in aplicare a Codului de procedura civila.
Moderator: avocat conf. univ. dr. Traian Briciu, Directorul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor
4 octombrie 2014
Judecator dr. Mihail Udroiu, formator INM, membru in Comisia de redactare a noilor coduri: penal si de procedura penala.
Lect. univ. dr. Petrut Ciobanu, Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, lector INPPA, Consilier UNBR
Conf. univ. dr. Constantin Duvac, cercetator asociat al Academiei Romane – Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu”.
Conf. univ. dr. Sergiu Bogdan, Facultatea de Drept a Universitatii “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca.
Prof. univ. dr. Mihai Adrian Hotca, lector INPPA.
Lect. univ. dr. Aurel Ciobanu, Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, lector INPPA.
sursa: UNBR.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am avut o Intreprindere Individuala intre perioada 01.08.2023 si 30.08.2024. Pentru anul 2023 am realizat venituri impozabile in valoare de 28.000, iar pentru anul 2024 37.000. Pentru anul 2023 am platit numai impozit si sanatate, si pentru 2024 tot impozit si sanatate. CAS-ul ar fi trebuit platit in situatia de fata, tinund cont, ca nici un an nu a fost intreaga?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un nr. de 10 angajati cu contract de munca pe perioada nedeterminata care beneficiau de indemnizatie de somaj atunci cand au fost angajati. Nu s-a incheiat conventie cu AJOFM pentru ca angajatorul sa beneficieze de subventionarea locurilor de munca. Din cauza unor dificultati financiare s-a decis incetarea contractelor angajatilor aflati in perioada de proba cu art. 31 alin. 3. Va rog sa imi spuneti in baza caror prevederi legale refuza AJOFM reluarea platii indemnizatiei de somaj...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<