Institutul National al Magistraturii are placerea sa anunte organizarea unei serii de 4 conferinte dedicate noului Cod Civil, care vor avea loc la sediul INM din Bucuresti in cursul lunii septembrie 2011.
Formatul propus vizeaza impartirea tematicii noului Cod Civil in 4 mari unitati, care urmeaza sa faca obiectul cate unei conferinte separate, cate una pe saptamana. Astfel, pe parcursul celor 4 conferinte, in cursul lunii septembrie, urmeaza a fi acoperita intreaga tematica a noului Cod Civil.
Formatorii pentru aceasta serie de conferinte sunt cadre didactice din cadrul facultatilor de drept, specialisti si autori de renume in materia dreptului civil, judecatori cu o inalta specializare in materie, membri in comisia de elaborare a noului Cod Civil.
Ca participanti sunt invitati formatorii INM in materia dreptului civil, a dreptului comercial, a dreptului familiei, dar si cate patru judecatori reprezentanti ai fiecarei curti de apel, persoane care vor fi responsabile in continuare de formarea profesionala a magistratilor in domeniul dreptului civil in raza teritoriala a curtii de apel respective.
La conferinte au fost invitati sa participe judecatorii din cadrul sectiilor civila si comerciala ale Înaltei Curti de Casatie si Justitie, procurori din cadrul Parchetului de pe langa Înalta Curte de Casatie si Justitie, avocati si notari publici.
Cele 4 conferinte urmeaza a fi transmise on-line, prin sistem e-streaming, putand fi urmarite in direct de catre toti magistratii interesati.
INM a decis sa puna la dispozitia magistratilor o adresa de email (nadia.taran@inm-lex.ro) unde acestia pot transmite intrebari atat inainte de conferinte, cat si pe parcursul acestora. Formatorii vor raspunde acestor intrebari in cadrul conferintelor, in masura timpului disponibil.
Pentru magistratii care, din diferite motive, nu vor avea posibilitatea de a le vizualiza in direct conferintele vor fi inregistrate video si postate pe pagina de internet a INM. Materialul plasat pe site va avea si un cuprins care va permite identificarea minutului corespunzator fiecarei institutii de drept supusa dezbaterii.
Avantajul major al acestui eveniment il constituie accesul tuturor magistratilor la o conferinta organizata cu cei mai buni specialisti din domeniu, cu discutii al caror nivel este garantat atat prin calitatea si inalta tinuta profesionala a formatorilor, cat si prin calitatea participantilor.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<