Intre China si Norvegia a aparut un conflict, dupa ce o deputata a nominalizat oamenii din Hong Kong la Premiul Nobel pentru Pace 2020.
China a spus despre gestul deputatei norvegiene ca este o "ingerinta" in afacerile interne ale statului. Hong Kong, fosta colonie britanica, trece printr-o perioada ampla de proteste din cauza unor apropieri tot mai stranse de China si din cauza unor legiferari care seamana cu regimul strict chinez.
”Afacerile Hong Kong-ului sunt pur si simplu afaceri interne ale Chinei. Niciun guvern sau individ nu are dreptul de a se amesteca”, a spus Geng Shuang, purtator de cuvant al Ministerului chinez de Externe.
”Indemnam persoanele vizate sa aiba o viziune obiectiva si impartiala a lucrurilor”, a spus el in cadrul unei conferinte de presa.
China a acuzat in repetate randuri organizatiile straine si guvernele ca arunca gaz pe foc si ca incurajeaza violentele dand declaratii favorabile protestatarilor.
Reactia Chinei vine dupa ce o deputata norvegiana a anuntat ca a propus ”populatia Hong Kong-ului” pentru Premiul Nobel pentru Pace 2020.
”Am nominalizat pentru Premiul Nobel pentru Pace 2020 cetatenii Hong Kong-ului, care isi risca vietile si securitatea in fiecare zi pentru a apara libertatea de expresie si democratia de baza”, a anuntat pe Twitter Guri Melby, deputata a unui mic partid liberal, membru al coalitiei de guvernare din Norvegia.
Intr-un interviu publicat miercuri de jurnalul Aftenposten, Melby a explicat ca ”ce fac ei are un impact dincolo de Hong Kong, atat in regiune cat si in restul lumii”.
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Fosta colonie britanica traverseaza, dupa patru luni, cea mai grava criza politica dupa retrocedarea sa catre China in 1997, uneori cu actiuni violente pentru a denunta un pas in spate in ceea ce priveste libertatile, cerand reforme democratice si denuntand raspunsul considerat brutal de catre protestatari.
Premiul Nobel pentru pace 2019 a fost acordat premierului etiopian Abiy Ahmed Ali.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri