Consiliul Concurentei este interesat de observatiile si punctele de vedere ale tertilor (inclusiv concurenti si clienti ai partilor implicate) in legatura cu preluarea CFR Marfa de catre Grup Feroviar Roman S.A..
“Dorim sa aflam opiniile actorilor din piata, sa strangem cat mai multe informatii pentru a putea analiza cat mai obiectiv impactul pe care il poate avea aceasta tranzactie asupra economiei”, a declarat domnul Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.
Reamintim ca Grup Feroviar Roman S.A., societate a Grupului Grampet, a notificat Consiliului Concurentei concentrarea economica pe care o va realiza prin preluarea pachetului de actiuni reprezentand 51% din capitalul social al C.F.R. Marfa S.A.
Societatile implicate in concentrarea economica notificata realizeaza servicii de transport feroviar de marfuri si servicii conexe transportului feroviar.
In ceea ce priveste analiza concentrarilor economice, in functie de dimensiunea operatiunii respective (nationala sau comunitara), aceasta poate fi realizata fie de catre Consiliul Concurentei, fie de catre Comisia Europeana.
Incepand cu data primirii unei notificari complete, care contine toate elementele necesare pentru a permite controlul eficient al unei operatiuni de concentrare economica, termenul legal maxim in care institutia noastra va emite o decizie in ceea ce priveste compatibilitatea unei operatiuni de concentrare economica cu un mediu concurential normal este de 5 luni de zile.
Observatiile si punctele de vedere pot fi transmise prin fax la nr. 021 405.45.12, prin e -mail la adresa servicii@consiliulconcurentei.ro sau prin posta la urmatoarea adresa: Consiliul Concurentei, Piata Presei Libere nr.1, corp D1, sector 1, Bucuresti, cod postal 013701, Oficiul Postal nr. 33.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<