Redam mai jos DECIZIA nr. 247 din 21 iulie 2016 pentru modificarea anexei la Procedura privind supravegherea activitatii Camerei Auditorilor Financiari din Romania de asigurare a calitatii activitatii de audit statutar, aprobata prin Decizia Consiliului superior al Consiliului pentru Supravegherea in Interes Public a Profesiei Contabile nr. 19/2014
EMITENT: CONSILIUL PENTRU SUPRAVEGHEREA IN INTERES PUBLIC A PROFESIEI CONTABILE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 595 din 4 august 2016
in temeiul prevederilor:
- art. 31, art. 32, art. 39 lit. d), art. 59 alin. (2) lit. d) si art. 61 lit. i) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 90/2008 privind auditul statutar al situatiilor financiare anuale si al situatiilor financiare anuale consolidate si supravegherea in interes public a profesiei contabile, aprobata cu modificari prin Legea nr. 278/2008, cu modificarile si completarile ulterioare;
- art. 10, art. 25, art. 42 alin. (1) lit. d) din Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului pentru Supravegherea in Interes Public a Profesiei Contabile, aprobat prin Decizia Consiliului superior al Consiliului pentru Supravegherea in Interes Public a Profesiei Contabile nr. 18/2014,
Consiliul superior al Consiliului pentru Supravegherea in Interes Public a Profesiei Contabile, intrunit in sedinta din 21 iulie 2016, decide:
ART. I
Anexa la Procedura privind supravegherea activitatii Camerei Auditorilor Financiari din România de asigurare a calitatii activitatii de audit statutar, aprobata prin Decizia Consiliului superior al Consiliului pentru Supravegherea in Interes Public a Profesiei Contabile nr. 19/2014, publicata in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 389 din 27 mai 2014, se modifica dupa cum urmeaza:
- punctele 1-3 vor avea urmatorul cuprins:
"1. in vederea selectarii de catre Consiliul pentru Supravegherea in Interes Public a Profesiei Contabile (CSIPPC) a auditorilor statutari sau a firmelor de audit care desfasoara activitati de audit statutar, la care reprezentantii CSIPPC participa in calitate de observatori, Camera Auditorilor Financiari din România (CAFR) pune la dispozitia CSIPPC Programul de inspectie trimestrial pentru auditorii statutari sau firmele de audit care desfasoara activitati de audit statutar a caror activitate urmeaza a fi revizuita pentru asigurarea calitatii, in termen de 30 de zile de la data solicitarii acestuia.
2. CSIPPC selecteaza o parte din auditorii statutari si din firmele de audit care au emis rapoarte de audit aferente situatiilor financiare anuale individuale si situatiilor financiare anuale consolidate.
3. Orice modificare a Programului de inspectie trimestrial al CAFR pentru auditorii statutari sau firmele de audit care desfasoara activitati de audit statutar este adusa la cunostinta CSIPPC cu celeritate."
ART. II
Prezenta decizie se publica in Monitorul Oficial al României, Partea I.
Presedintele Consiliului pentru
Supravegherea in Interes Public
a Profesiei Contabile,
Corneliu Cazacu
Bucuresti, 21 iulie 2016.
Nr. 247.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<