A fost publicata Procedura din 11 octombrie 2012 privind monitorizarea actualizarii si publicarii Registrului public al auditorilor financiari din Romania de catre Camera Auditorilor Financiari din Romania. Monitorul Oficial nr. 778 din 19 noiembrie 2012 cuprinde hotararea Comitetului pentru Supravegherea in Interes Public a Profesiei Contabile.
Astfel, cuprinsul reglementarii prevede:
ART. 1
Consiliul pentru Supravegherea in Interes Public a Profesiei Contabile (CSIPPC) pune in aplicare Procedura privind monitorizarea actualizarii si publicarii
Registrului public al auditorilor financiari din Romania de catre Camera Auditorilor Financiari din Romania (CAFR), prin Departamentul monitorizare si investigatii (DMI).
ART. 2
CSIPPC aproba hotararile Consiliului CAFR privind atribuirea sau reatribuirea calitatii de membru, autorizarea, inscrierea, suspendarea, retragerea si radierea persoanelor fizice si persoanelor juridice, dupa caz, in si din
Registrul public al auditorilor financiari din Romania, in temeiul Procedurii de avizare sau aprobare a actelor cu incidenta asupra activitatii de audit statutar emise de catre Consiliul CAFR.
ART. 3
CAFR transmite CSIPPC hotararea Consiliului CAFR referitoare la publicarea anuala sau trimestriala a Registrului public al auditorilor financiari din Romania si a modificarilor operate in acesta, dupa caz.
ART. 4
DMI verifica, in conformitate cu prevederile art. 5 si 6, respectarea termenelor stabilite prin reglementarile specifice ale CAFR de publicare anuala si trimestriala a Registrului public al auditorilor financiari din Romania si a modificarilor operate in acesta, dupa caz, precum si gradul de actualizare a informatiilor continute in Registrul public al auditorilor financiari din Romania, publicat anual in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si a informatiilor aparute ca urmare a modificarilor operate trimestrial in Registrul public al auditorilor financiari din Romania, persoane fizice si juridice, de catre CAFR.
ART. 5
DMI analizeaza hotararile Consiliului CAFR care determina modificari in evidentele auditorilor financiari persoane fizice si persoane juridice, primite de la ultima verificare a informatiilor publicate in Registrul public al auditorilor financiari din Romania, in scopul verificarii gradului de actualizare a informatiilor continute in acest registru.
ART. 6
CSIPPC poate trimite, in mod aleatoriu, unui numar de auditori financiari persoane fizice si persoane juridice solicitari de furnizare de informatii continute in Registrul public al auditorilor financiari din Romania, pentru a verifica daca informatiile furnizate de catre auditori corespund cu informatiile publicate in Registrul public al auditorilor financiari din Romania.
ART. 7
Verificarile prevazute in prezenta procedura se vor efectua, ca tehnica de baza, prin sondaj.
>>> CLICK AICI pentru cuprinsul integral al reglementarii
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Este specificat in CIM, la obligatiile angajatorilor: "sa informeze salariatul cu privire la obligatia de a adera la un fond de pensii administrat privat, in conditiile legii". As dori un model de document cu toate detaliile obligatorii care trebuie sa existe privind aceasta informare. Sau am putea sa inseram un paragraf in Minuta de informare privind acest aspect? Daca da, va rog, sa imi spuneti exact ce informatii trebuie sa contina pt a fii conform legii.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem situatia unui certificat medical emis pt un cod de diagnostic 585 din 01/05 in 04/05. Certificatul are bifa pe "In continuare", desi nu este relevant in acest context. Ulterior am primit un alt certificat medical pt perioada 05/05-19/05 cu acelasi cod de diagnostic 585, cu bifa pe "Initial". Acest certificat medical nu trebuie sa aiba bifa pe "In continuare" fiind emis imediat dupa primul si avand acelasi cod de diagnostic? Medicul i-a spus angajatei ca data de...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul unui salariat angajat ca sofer distributie marfa in tara va rog sa-mi comunicati daca locul de munca este mobil in contractul de munca? In aceasta situatie ar trebui trecut ca zona toata tara? In baza clauzei de mobilitate se acorda prestatii in natura nu in bani, respectiv telefon, card combusibil, este ok?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<