A fost publicata Procedura din 11 octombrie 2012 privind monitorizarea actualizarii si publicarii Registrului public al auditorilor financiari din Romania de catre Camera Auditorilor Financiari din Romania. Monitorul Oficial nr. 778 din 19 noiembrie 2012 cuprinde hotararea Comitetului pentru Supravegherea in Interes Public a Profesiei Contabile.
Astfel, cuprinsul reglementarii prevede:
ART. 1
Consiliul pentru Supravegherea in Interes Public a Profesiei Contabile (CSIPPC) pune in aplicare Procedura privind monitorizarea actualizarii si publicarii
Registrului public al auditorilor financiari din Romania de catre Camera Auditorilor Financiari din Romania (CAFR), prin Departamentul monitorizare si investigatii (DMI).
ART. 2
CSIPPC aproba hotararile Consiliului CAFR privind atribuirea sau reatribuirea calitatii de membru, autorizarea, inscrierea, suspendarea, retragerea si radierea persoanelor fizice si persoanelor juridice, dupa caz, in si din
Registrul public al auditorilor financiari din Romania, in temeiul Procedurii de avizare sau aprobare a actelor cu incidenta asupra activitatii de audit statutar emise de catre Consiliul CAFR.
ART. 3
CAFR transmite CSIPPC hotararea Consiliului CAFR referitoare la publicarea anuala sau trimestriala a Registrului public al auditorilor financiari din Romania si a modificarilor operate in acesta, dupa caz.
ART. 4
DMI verifica, in conformitate cu prevederile art. 5 si 6, respectarea termenelor stabilite prin reglementarile specifice ale CAFR de publicare anuala si trimestriala a Registrului public al auditorilor financiari din Romania si a modificarilor operate in acesta, dupa caz, precum si gradul de actualizare a informatiilor continute in Registrul public al auditorilor financiari din Romania, publicat anual in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si a informatiilor aparute ca urmare a modificarilor operate trimestrial in Registrul public al auditorilor financiari din Romania, persoane fizice si juridice, de catre CAFR.
ART. 5
DMI analizeaza hotararile Consiliului CAFR care determina modificari in evidentele auditorilor financiari persoane fizice si persoane juridice, primite de la ultima verificare a informatiilor publicate in Registrul public al auditorilor financiari din Romania, in scopul verificarii gradului de actualizare a informatiilor continute in acest registru.
ART. 6
CSIPPC poate trimite, in mod aleatoriu, unui numar de auditori financiari persoane fizice si persoane juridice solicitari de furnizare de informatii continute in Registrul public al auditorilor financiari din Romania, pentru a verifica daca informatiile furnizate de catre auditori corespund cu informatiile publicate in Registrul public al auditorilor financiari din Romania.
ART. 7
Verificarile prevazute in prezenta procedura se vor efectua, ca tehnica de baza, prin sondaj.
>>> CLICK AICI pentru cuprinsul integral al reglementarii
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Conform legislatiei actuale, dupa ce un angajat este platit timp de 24 de luni consecutive cu salariul minim brut garantat in plata, acesta trebuie sa primeasca un salariu mai mare decat minimul de la acel moment. Este corect ca: Pentru contractele incheiate inainte de 1 ianuarie 2022, perioada de referinta pentru calculul celor 24 de luni incepe din 1 ianuarie 2022, iar acesti angajati trebuie sa aiba un salariu mai mare decat minimul incepand cu 1 ianuarie 2024? Pentru contractele incheiate...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un angajat care pana in 30.11.2024 are concediu medical cod 14 din , in 7 decembrie ar avea complete zilele de 1 an jumate de concediu medical pentru acest cod, angajatul doreste sa revina la munca in 2 decembrie, el va mai putea benefica de concediu medical tot pe acest cod 14, sau concediu medical cu alt cod in ianuarie sau februarie 2025 ... anul 2025?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O societate doreste sa angajeze o persoana care are atat cetatenie romana, cat si moldoveana, care sa lucreze in regim de telemunca de la domiciliul sau din Republica Moldova. Firma are sediul in Romania, nu are punct de lucru in Republica Moldova. In baza acordului de evitare a dublei impuneri dintre Romania si Republica Moldova, inteleg ca pentru perioada de pana la 183 de zile taxele si impozitele se retin si vireaza in Romania. Avand in vedere ca se vor depasi cele 183 de zile, ne puteti...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<