In completarea comunicatelor nr. 1342/VIII/3 din data de 26 septembrie 2014 si nr. 1428/VIII/3 din data de 21 noiembrie 2016, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:
In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al P.i.C.C.J referatul cauzei, in vederea sesizarii Camerei Deputatilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de BEJINARIU EUGEN, deputat in Parlamentul Romaniei, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului in perioada 2003-2004, in legatura cu savarsirea a infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, in perioada in care a detinut functia ministeriala.
Solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie referitoare la efectuarea urmaririi penale fata de Bejinariu Eugen, in prezent deputat, la data faptelor detinand si o functie ministeriala, are in vedere imprejurarea ca, in acest moment, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:
In calitate de ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, cu incalcarea dispozitiilor privind achizitiile publice, Bejinariu Eugen a exercitat urmatoarele activitati:
- a initiat si a sustinut proiectele a doua hotarari de guvern (nr. 1473/11.12.2003 si nr. 470/01.04.2004), prin care s-a aprobat incheierea intre Guvernul Romaniei si Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de inchiriere de licente referitor la produsele Microsoft, invocandu-se, in mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse, in scopul de a favoriza aceasta firma prin evitarea organizarii unei licitatii publice,
- a initiat si sustinut proiectul Hotararii de Guvern nr.1778/21.10.2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de inchiriere de licente incheiat la data de 15.04.2004 intre Guvernul Romaniei si Fujitsu Siemens Computers GmbH si pentru produsele educationale Microsoft, fara a exista un necesar fundamentat,
- a semnat contractul comercial de inchiriere licente Microsoft din data de 15.04.2004 si actul aditional la acesta, cunoscand ca nu era justificata achizitia din sursa unica.
in aceasta modalitate in care s-a cauzat, pe de o parte - un prejudiciu in valoare totala de 66.965.343 USD repercutat in dauna statutului, iar pe de alta parte - un folos patrimonial necuvenit, in acelasi cuantum, in favoarea Fujitsu Siemens Computers GmbH.
Cererii transmise i-au fost atasate referatul intocmit de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, precum si volumele (28) cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala.
Prezenta cerere de efectuare a urmaririi penale intra sub incidenta art. 305 alin 4 din C.P.P., prin urmare, persoana fata de care s-a solicitat sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.
Proiecte Didactice pentru succesul la Titularizare sau Definitivat Educatori
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele V-VIII
Fise distractive pentru gradinita
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri