Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Dobanda cea mai mica din Romania, obtinuta in instanta, in lupta cu banca. Cum a fost castigat procesul
Multi dintre romanii care au avut curajul, in urma cu doi ani, sa inceapa lupta cu bancile pentru dobanzi mai mici incep sa invinga.
vocatii spun ca numai de la inceputul lui 2012 peste o mie de clienti au avut castig de cauza. Iar unul dintre ei a obtinut de la instanta suprema o dobanda de 3 ori mai mica decat cea pe care o plateste in prezent.
Alexandru Seulean este primul avocat care a obtinut o decizie favorabila la cea mai inalta instanta a tarii in cazul unei cliente nemultumite de modul in care banca a aplicat Ordonanta 50 in anul 2010.
"Banca a modificat in mod unilateral dobanda in sensul modificarii marjei unilaterale de la 1,5 la 9,26 puncte procentuale la care a adaugat Euribor. Clienta mea a cerut conform contractului o dobanda anuala efectiva calculata dupa formula 1,5 plus Euribor", spune avocatul Alexandru Seulean.
Iar Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a dat dreptate, stabilind ca dobanda trebuie sa fie doar Euribor plus 1,5% - o scadere de la peste 10 procente la mai putin de 3. Pentru client inseamna o economie de 1.500 de euro pe luna. Decizia Inaltei Curti da sperante si altora.
Intrebare: In ceea ce priveste obligativitatea legala de a remunera 1 salariat cu salariul minim brut pe tara maxim 24 luni, urmand ca suscesiv sa intervina obligatoriu o majorarea salariala, avem un dubiu. Daca salariatul a fost remunerat timp de 12 luni perioada 01.2022-12.2022 cu salariul minim pe economie, ulterior salariul de baza a fost majorat peste minimul pe economie, iar de la 01.07.2024 are, din nou, salariul contractual egal cu minimul brut garantat in plata, cum calculam cele 24 luni? Insumam... vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Societate cu domeniu de activitate in constructii acorda salariatiilor indemnizatie de mobilitate de 50 lei/zi, cand durata deplasarii este mai mare de 12 ore si santierul se afla la o distanta mai mare de 5 km. Indemnizatia este specificata in CIM si declarata lunar in D112 ca si venit neimpozabil deoarece se incadreaza in limitele specificate la art.76 alin 4,1 din Codul fiscal. In Revisal s-a inregistrat o suma fixa de 1000 lei, ceea ce nu este corect in cazul in care numarul zilelor in care... vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Va rog sa imi spuneti daca urmatoarele venituri se declara in declaratia 112 in luna in care se plateste catre salariat sau in luna in care trebuie acordate si pe ce rand se declara fiecare: 1. Prestatii de mobilitate / clauza de mobilitate 2. Diurna externa si interna 3. Educatie timpurie 4. Cadou Craciun, Paste, 1 iunie si alte sarbatori. vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Votati articolul "Dobanda cea mai mica din Romania, obtinuta in instanta, in lupta cu banca. Cum a fost castigat procesul": Rating: Nota: 5 din 5 din 1 voturi