CSM - sectia pentru procurori a hotarat prelungirea mandatului lui Catalin Nistor in fruntea DNA cu inca 6 luni. Acesta ramane procuror-sef interimar.
Decizia a fost anuntata de ministrul Justitiei, Ana Birchall, la finalul sedintei.
Functia de procuror-sef al DNA a devenit vacanta dupa ce Laura Codruta Kovesi a fost revocata printr-un decret emis pe 9 iulie 2018 de presedintele Klaus Iohannis, care a pus in aplicare o decizie a Curtii Constitutionale.
Ulterior, Tudorel Toader, ministrul Justitiei de la acea vreme, a propus numirea Adinei Florea ca procuror-sef al DNA. Presedintele Iohannis a respins insa aceasta propunere.
Conducerea interimara a DNA a fost asigurata de Anca Jurma, iar din februarie 2019 de Calin Nistor.
La nivel central, din punct de vedere structural, Directia Nationala Anticoruptie, este organizata in sectii, servicii si alte compartimente.
Serviciile teritoriale functioneaza in localitati unde se afla sedii ale Curtilor de Apel si sunt conduse de procurori sefi, aflati in subordinea directa a procurorului sef al DNA. Acestia sunt numiti pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data, de catre Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea procurorului sef al Directiei.
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Teste REZOLVATE pentru examenul de titularizare Limba si Literatura engleza
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
Procurorii Directiei sunt sprijiniti in activitatea de urmarire penala de ofiteri si agenti de politie judiciara, precum si de specialisti cu inalta calificare in domeniile economic, financiar, bancar, vamal, informatic si in alte domenii. Acestia isi desfasoara activitatea in cadrul unor echipe operative complexe, sub directa conducere, supraveghere si control al procurorului, pentru a spori eficienta si calitatea anchetelor penale.
Functia de procuror, ofiter de politie judiciara sau specialist in cadrul DNA este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
ARTICOLE SIMILARE