Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Doua precizari care ii incurca pe multi
Doua articole din OUG nr. 44/2008, care reglementeaza PFA, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, nasc nedumeriri:
Art. 28 alin. 2: „Membrii unei intreprinderi familiale pot fi simultan PFA sau titulari ai unor intreprinderi individuale”.
Art. 14 alin. 1: „Fara a aduce atingere dispozitiilor art. 28 alin. (2), o persoana poate avea cate un singur certificat de inregistrare pentru statutul juridic, respectiv cel de PFA, titular de intreprindere individuala sau membru al unei intreprinderi familiale pentru care a fost autorizata”.
Deci, aceeasi persoana poate sau nu poate sa fie si membru al unei intreprinderi familiale si PFA?
Poate. Art. 28 alin. (2) e limpede, iar art. 14 alin. (1) arata ca aceeasi persoana nu poate avea doua autorizatii de PFA sau sa fie membru in doua intreprinderi familiale (spre exemplu in una ca fiu si in alta ca ginere).
Aceeasi persoana poate insa sa aiba un PFA si in acelasi timp sa fie membru intr-o intreprindere individuala.
Intrebare: Care este procedura legala ca un angajator sa recupereze banii din fondul FNUASS? cererile au fost depuse la Casa de Sanatate in anul 2022...In cat timp, se stinge/prescrie obligatia celor de la Casa de Sanatate de a a restutui banii catre angajator? Este vorba despre concedii medicale cu cod indemnizatie 08. vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala? vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Am avut o Intreprindere Individuala intre perioada 01.08.2023 si 30.08.2024. Pentru anul 2023 am realizat venituri impozabile in valoare de 28.000, iar pentru anul 2024 37.000. Pentru anul 2023 am platit numai impozit si sanatate, si pentru 2024 tot impozit si sanatate. CAS-ul ar fi trebuit platit in situatia de fata, tinund cont, ca nici un an nu a fost intreaga? vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Votati articolul "Doua precizari care ii incurca pe multi": Rating: Nota: 5 din 5 din 1 voturi