Catre
Redactia ziarului „EVENIMENTUL ZILEI”
Judecator Marius Badea Tudose, membru al Consiliului Superior al Magistraturii,
urmare a publicarii articolului „Justitie romaneasca: cand magistratii cu salarii de 120.000 de lei pe an se judeca cu propriile instante” in editia din 16 noiembrie a.c. a publicatiei on-line „Evenimentul Zilei”, in exercitarea dreptului la replica,
Informez autorul articolului sus mentionat si publicatia „Evenimentul Zilei”, ca au fost valorificate, in materialul publicat, informatii inexacte, incomplete, cu potential de manipulare a opiniei publice in legatura cu imaginea mea publica, sens in care fac urmatoarele precizari:
Hotararea privind recunoasterea drepturilor mele salariale a fost pronuntata prin sentinta civila nr. 4823 din 11.06.2008, dosar nr. 13039/3/2008 de catre Sectia 8 civila a Tribunalului Bucuresti. Sentinta a fost incuviintata de Judecatoria Sector 4 in vederea executarii prin poprire in dosarul nr. 13421/4/2009, prin incheierea din 20.11.2009. Suma a fost realizata in urma validarii de poprire in dosarul nr. 2935/4/2010 inregistrat la Judecatoria sector 4, validarea fiind facuta pe contul debitor al ordonatorului principal de credite, Ministerul Justitiei, deschis la Trezoreria Municipiului Bucuresti, sector 4.
Inainte de a fi validat in functia de membru CSM, am functionat ca Presedinte al Judecatoriei Sector 3. Toate aceste date pot fi verificate si atesta, fara putinta de tagada, ca este absolut falsa afirmatia tendentioasa a autorului articolului conform careia „Tudose a executat Ministerul Justitiei printr-o decizie a instantei unde el era presedinte”.
In legatura cu subiectul articolului, afirm ca expresia existentei statului de drept consta in dreptul realizabil al cetateanului, inclusiv prin executarea hotararilor judecatoresti, indiferent daca partea este judecator sau nu, iar dreptul castigat este de esenta justitiei a fi si efectiv realizat.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Conform legislatiei actuale, dupa ce un angajat este platit timp de 24 de luni consecutive cu salariul minim brut garantat in plata, acesta trebuie sa primeasca un salariu mai mare decat minimul de la acel moment. Este corect ca: Pentru contractele incheiate inainte de 1 ianuarie 2022, perioada de referinta pentru calculul celor 24 de luni incepe din 1 ianuarie 2022, iar acesti angajati trebuie sa aiba un salariu mai mare decat minimul incepand cu 1 ianuarie 2024? Pentru contractele incheiate...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un angajat care pana in 30.11.2024 are concediu medical cod 14 din , in 7 decembrie ar avea complete zilele de 1 an jumate de concediu medical pentru acest cod, angajatul doreste sa revina la munca in 2 decembrie, el va mai putea benefica de concediu medical tot pe acest cod 14, sau concediu medical cu alt cod in ianuarie sau februarie 2025 ... anul 2025?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O societate doreste sa angajeze o persoana care are atat cetatenie romana, cat si moldoveana, care sa lucreze in regim de telemunca de la domiciliul sau din Republica Moldova. Firma are sediul in Romania, nu are punct de lucru in Republica Moldova. In baza acordului de evitare a dublei impuneri dintre Romania si Republica Moldova, inteleg ca pentru perioada de pana la 183 de zile taxele si impozitele se retin si vireaza in Romania. Avand in vedere ca se vor depasi cele 183 de zile, ne puteti...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<