Conferinta va avea loc in Aula Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, conform urmatorului program: vineri, 6 iulie 2012, orele 11,00 - 18,00 si sambata, 7 iulie 2012, orele 10,00 - 17,00.
Conferinta va avea ca punct de inceput expunerea dlui prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu, presedintele Comisiei de elaborare a noului Cod de procedura civila.
La Conferinta vor participa si alti membri ai Comisiei dar si reputati specialisti in domeniu:
- Domnul prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu - presedintele Comisiei de elaborare a Codului de procedura civila, cu tema: "Caile de atac de reformare in noul Cod de procedura civila"
- Domnul Liviu Zidaru - judecator la Tribunalul Bucuresti, membru al Comisiei de elaborare a legii de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila, cu tema: "Competenta instantelor judecatoresti in noul Cod de procedura civila"
- Domnul Claudiu Dinu - asistent univ. dr. la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, cu tema: "Proceduri speciale in noul Cod de procedura civila"
- Domnul Bogdan Dumitrache - executor judecatoresc, membru al Comisiei de elaborare a noului Cod de procedura civila si a legii de aplicare a noului Cod de procedura civila, cu tema: "Suspendarea executarii silite in noul Cod de procedura civila"
- Domnul Sorin Ionescu - prof. univ. dr. la Facultatea de Drept "Nicolae Titulescu", Universitatea din Craiova - "Procedura de judecata in prima instanta conform noului Cod de procedura civila"
- Domnul Traian Briciu - lector univ.dr. la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, cu tema: "Masuri provizorii in noul Cod de procedura civila. Procedura ordonantei presedintiale in noul Cod de procedura civila si aplicatiile acesteia in noul Cod civil"
- Domnul Ion Dragne - lector dr. la Facultatea de Drept a Universitatii "Nicolae Titulescu", prodecan al Baroului Bucuresti, "Principiile fundamentale, actiunea si participantii la procesul civil in noul Cod de procedura civila"
Se acorda 15 ore de pregatire profesionala continua.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<