Ministrul Justitiei Titus Corlatean l-a primit miercuri, 9 mai a.c., in vizita de prezentare, pe noul ambasador al Republicii Franceze la Bucuresti, E.S. Philippe Gustin.
Titus Corlatean a adresat felicitari pentru preluarea mandatului si a urat noului ambasador succes in indeplinirea acestui mandat.
Cei doi oficiali au evocat lunga traditie in planul relatiilor bilaterale culturale, politice, istorice, economice, dintre cele doua state. Cu acest prilej, ministrul Corlatean a prezentat prioritatile in domeniul justitiei ale noului guvern, care se va concentra pe inregistrarea in continuare de progrese in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, indeosebi prin implementarea cu succes a noilor coduri ale Romaniei si promovarea obiectivelor Strategiei Nationale Anticoruptie 2012 - 2015.
„Adoptarea de catre Camera Deputatilor, cu unanimitatea parlamentarilor prezenti (240 voturi pentru si o abtinere) in cursul zilei de ieri, 8 mai a.c., a Legii de aplicare a Codului de procedura civila va permite intrarea in vigoare a acestuia de la 1 septembrie 2012 si reprezinta o dovada a faptului ca progresele in domeniul MCV vor continua, conform angajamentelor din programul de guvernare”, a declarat ministrul Justitiei, Titus Corlatean.
De asemenea, ministrul roman a transmis aprecieri pentru sprijinul constant oferit de Franta statului roman pentru atingerea obiectivelor sale europene si a exprimat speranta pentru adoptarea unei decizii favorabile in cursul acestui an referitoare la aderarea Romaniei la spatiul Schengen.
Ambasadorul Republicii Franceze a prezentat pe scurt perspectivele legate de formarea noului guvern francez si oportunitatea unor contacte oficiale bilaterale ulterioare la nivelul conducerii celor doua ministere de justitie din Romania si Franta.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<