Ministrul de Externe al Turciei a spus joi, 10.05.2018, ca Turcia continua sa isi doreasca intrarea in UE. Astazi, 11.05.2018, aresteaza 150 de militari si investigheaza alte 150 de cadre militare.
Politia turca a retinut 150 de militari care sunt suspectati ca ar avea legaturi cu clericul Fethullah Gulen, stabilit in SUA, despre care Ankara crede ca a orchestrat tentativa de lovitura de stat din 2016, conform agentiei de stat Anadolu, scrie Reuters.
Arestarile fac parte dintr-o investigatie demarata de procurorii de la Instanbul care vizeaza, in total, 300 de militari, dintre care 211 ofiteri.
Autoritatile au coordonat din 2016 pana in prezent numeroase astfel de operatiuni impotriva presupusilor sustinatori ai lui Gulen. Clericul neaga ca ar fi fost implicat in lovitura de stat.
Conform presei de stat citata de Hotnews, o operatiune similara de joi a dus la retinerea a peste 80 de membri ai staff-ului fortelor aeriene.
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele IX-XII
In jur de 160.000 de persoane au fost retinute si aproape acelasi numar de oameni au fost concediati din randul functionarilor publici de cand a avut loc lovitura de stat din 2016, conform Biroului pentru Drepturile Omului al ONU.
Operatiunile au fost criticate de aliatii vestici ai Turciei.
Reaminitim declaratia de ieri a ministrului de Externe, Mevlut Casoglu:”Extinderea a fost cea mai de succes politica a UE. Este vital ca statele membre ale UE sa continue aceasta politica si in perioada urmatoare. Turcia este o tara europeana din punct de vedere geografic si istoric si a contribuit la securitatea, stabilitatea si prosperitatea continentului. Tara noastra va continua sa depuna toate eforturile necesare pentru aderarea deplina la UE.".
S-ar putea sa te intereseze si: Turcia insista ca vrea in UE, dar in acelasi timp spune ca avem probleme cu islamofobia, discriminarea si extremismul
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri