Procurorul general Augustin Lazar a declarat, marti, in plenul CSM, ca, intr-o lume digitala in care se lasa urme peste tot, cineva care este "dominat de psihoza supravegherii a venit cu un amendament ca sa nu se poata folosi probele gasite in mediul electronic''.
"Traim intr-o lume digitala in care lasam urme peste tot pe unde vedem. Peste tot faptele oamenilor sunt inregistrate in camere video, in cartele pe care le utilizam si asa mai departe. Peste tot in lume nimeni nu isi permite sa ignore urmele pe care le lasam in mediul digital. Iata ca cineva la noi - cineva de buna seama dominat de psihoza supravegherii - un om normal care nu este afectat nu are o problema deosebita (...), ei bine, cineva care este dominat de aceasta psihoza a venit si a introdus un amendament ca noi sa nu mai putem folosi urmele, pe care le gasim in mediul electronic, sa nu le putem folosi ca probe", a afirmat Lazar, pentru RFI.
In acest context, el a spus ca doreste sa cunoasca punctual parerea judecatoarei Gabriela Baltag, membru CSM, pe aceasta problema.
"Slava domnule procuror ca nu sunt nici studenta dumneavoastra ca sa imi puneti intrebari. De regula, judecatorul pune intrebari procurorului. Nu va raspund la aceasta intrebare care nu ma pune in dificultate absolut deloc. Ati facut afirmatii legate de psihoza folosind termeni foarte gravi si ma indoiesc ca dumneavoastra, cunoscandu-va si activitatea stiintfica, nu faceti afirmati in lipsa unui proiect concret. Sunt argumente ale unui grup parlamentar sau ale altuia si nu putem face supoziti in acest moment", a replicat Baltag, citat de RFI.
"Eu as vrea sa stiu ca membru CSM numai fiindca trebuie sa stim fiecare ce punct de vedere avem", a explicat procurorul general.
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Agenda Cadrului Didactic 2024-2025
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Judecatoarea a precizat ca isi va spune punctul de vedere atunci cand va avea un proiect de lege.
"O sa stiti, domnule procuror, in momentul in care vom avea un proiect de lege si o sa am posibilitatea, in ansamblu, sa privesc proiectul de la un capat la altul, sa ma exprim", a sustnut ea.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri