A fost publicata Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1027/2012, in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 802 din data de 29 noiembrie 2012.
Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1027/2012 priveste aprobarea Regulamentului privind normele pentru efectuarea lucrarilor de inspectie de catre Inspectia Judiciara.
Prin aceasta reglementare se stabileste cadrul metodologic de desfasurare a activitatilor de analiza, verificarea si controlul efectuate de Inspectia Judiciara, in scopul definirii si aplicarii unitare a procedurilor privind efectuarea lucrarilor de inspectie.
Regulamentul cuprinde precizari detaliate cu privire la:
* Atributiile, scopul si principiile care guverneaza activitatea Inspectiei Judiciare;
* Procedura de solutionare a sesizarilor privind activitatea si conduita judecatorilor, procurorilor si a magistratilor asistenti de la ICCJ, cuprinzand:
- procedura efectuarii verificarilor prealabile;
- cercetarea disciplinara;
- procedura efectuarii verificarilor privind incalcarea normelor de conduita reglementate de Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor;
- procedura efectuarii verificarilor privind conditia bunei reputatii pentru judecatorii si procurorii in functie;
- procedura de efectuare a verificarilor privind conduita, deontologia si integritatea candidatilor la functia de judecator la ICCJ;
- procedura de efectuare a verificarilor privind activitatea profesionala si indeplinirea conditiei de buna reputatie de catre candidatii la functia de inspector judiciar;
- procedura de efectuare a verificarilor pentru solutionarea sesizarilor cu privire la independenta si impartialitatea judecatorilor si procurorilor si a cererilor privind apararea reputatiei profesionale si a independentei acestora;
* Realizarea lucrarilor de inspectie referitoare la atributiile de control ale Inspectiei Judiciare, si anume:
- procedura de efectuare a controalelor de catre Inspectia Judiciara;
- procedura de efectuare a verificarilor in cazul prevazut la art. 51 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 303/2004.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Care este procedura legala ca un angajator sa recupereze banii din fondul FNUASS? cererile au fost depuse la Casa de Sanatate in anul 2022...In cat timp, se stinge/prescrie obligatia celor de la Casa de Sanatate de a a restutui banii catre angajator? Este vorba despre concedii medicale cu cod indemnizatie 08.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am avut o Intreprindere Individuala intre perioada 01.08.2023 si 30.08.2024. Pentru anul 2023 am realizat venituri impozabile in valoare de 28.000, iar pentru anul 2024 37.000. Pentru anul 2023 am platit numai impozit si sanatate, si pentru 2024 tot impozit si sanatate. CAS-ul ar fi trebuit platit in situatia de fata, tinund cont, ca nici un an nu a fost intreaga?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<