A fost publicata Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1027/2012, in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 802 din data de 29 noiembrie 2012.
Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1027/2012 priveste aprobarea Regulamentului privind normele pentru efectuarea lucrarilor de inspectie de catre Inspectia Judiciara.
Prin aceasta reglementare se stabileste cadrul metodologic de desfasurare a activitatilor de analiza, verificarea si controlul efectuate de Inspectia Judiciara, in scopul definirii si aplicarii unitare a procedurilor privind efectuarea lucrarilor de inspectie.
Regulamentul cuprinde precizari detaliate cu privire la:
* Atributiile, scopul si principiile care guverneaza activitatea Inspectiei Judiciare;
* Procedura de solutionare a sesizarilor privind activitatea si conduita judecatorilor, procurorilor si a magistratilor asistenti de la ICCJ, cuprinzand:
- procedura efectuarii verificarilor prealabile;
- cercetarea disciplinara;
- procedura efectuarii verificarilor privind incalcarea normelor de conduita reglementate de Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor;
- procedura efectuarii verificarilor privind conditia bunei reputatii pentru judecatorii si procurorii in functie;
- procedura de efectuare a verificarilor privind conduita, deontologia si integritatea candidatilor la functia de judecator la ICCJ;
- procedura de efectuare a verificarilor privind activitatea profesionala si indeplinirea conditiei de buna reputatie de catre candidatii la functia de inspector judiciar;
- procedura de efectuare a verificarilor pentru solutionarea sesizarilor cu privire la independenta si impartialitatea judecatorilor si procurorilor si a cererilor privind apararea reputatiei profesionale si a independentei acestora;
* Realizarea lucrarilor de inspectie referitoare la atributiile de control ale Inspectiei Judiciare, si anume:
- procedura de efectuare a controalelor de catre Inspectia Judiciara;
- procedura de efectuare a verificarilor in cazul prevazut la art. 51 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 303/2004.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: S.C. activeaza in domeniul fabricarii robinetilor de extractie petrol, cu un numar de 157 salariati. Categorii de meserii: frezor, lacatusi mecanici, vopsitori industriali, modelieri, etc. S.C. este in insolventa si o parte din activitate si-a modificat structura nevoilor de muncitori calificati. Societatea poate asigura la sediul sau, calificare la locul de munca? Care sunt conditiile si documentele necesare a.i. calificarea sa fie valabila si trecuta in Revisal?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Companie care are sediul in Ilfov, dar punct de lucru in Bucuresti, a obtinut in trecut delegare de competenta in Bucuresti. Care sunt pasii pentru accesarea si autorizarea accesului in Reges Online? Accesul se face cu CUI Companie sediu si apoi cum se acceseaza inregistrarile realizate pe punctul de lucru?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Raportul cu privire la neconformitati este primit in mod automat de reprezentantul legal si persoana careia i s-a delegat responsabilitatea completarii in reges? Sau trebuie solicitat din reges de catre oricare dintre cei doi mentionati mai sus?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<