Intalnire ministrul Sanatatii - reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania
Ministerul Sanatatii si Colegiul Medicilor din Romania vor colabora pentru modificarea legislatiei privind cazurile de malpraxis si pentru imbunatatirea managementului, dar si a practicii medicale din cadrul unitatilor sanitare.
Eugen NICOLAESCU, ministrul Sanatatii a avut ieri, 14 februarie 2013, o intalnire cu reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania.
Ministrul Sanatatii le- a prezentat medicilor principalele directii de reforma si tintele strategice ale MS pentru anul 2013.
S-au discutat teme de interes privind imbunatatirea finantarii pentru medicina de familie si cea de ambulatoriu, masura care va permite medicului de familie sa efectueze mai multe activitati de preventie si de monitorizare eficienta a pacientilor cu boli cronice, iar ambulatoriului de specialitate sa reprezinte un filtru eficient pentru internarile nejustificate in cazurile care pot fi tratate in afara spitalului.
In timpul intalnirii, ministrul Sanatatii a explicat cum va fi modificat tariful pe caz ponderat pentru spitalele regionale de urgenta si avantajele acestei masuri din punct de vedere financiar.
Ministerul Sanatatii si Colegiul Medicilor din Romania vor organiza un grup de lucru, format din medici, juristi, economisti care sa lucreze la modificarea cadrului legislativ privind culpele medicale. Ministrul Sanatatii a cerut ca pana in aceasta vara ca initiativa legislativa sa fie finalizata.
De asemenea, Eugen NICOLAESCU a anuntat conducerea CMR ca asteapta propuneri concrete pentru imbunatatirea managementului in unitatile medicale.
S-a convenit ca intalnirile dintre MS si CMR sa devina periodice pentru un dialog corect si transparent si o colaborare permanenta.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<