Vineri, 13 septembrie 2013, a avut loc prima reuniune a membrilor Sistemului National de Coordonare Eurojust.
La reuniune au participat: Daniela Buruiana, membrul national la Eurojust, Andrei Chendi, seful Departamentului de Lupta Antifrauda, Daciana Dumitru, director in cadrul Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, reprezentanti ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism: Raluca Cristiana Botea, procuror sef serviciu, Ilie Ionel Nicula, procuror sef serviciu, Laura Felicia Ceh, procuror sef birou, Sonia Botezatu, procuror, reprezentanti ai Directiei Nationale Anticoruptie: Anca Jurma, procuror sef serviciu si Ingrid Petcu, procuror, si reprezentanti ai Ministerului Justitiei: Mariana Radu, sef serviciu in cadrul Directiei Drept international si Cooperare Judiciara si Sorin Tanase, din cadrul Oficiului pentru Prevenirea Criminalitatii si de Cooperare cu Oficiile de Recuperare a Creantelor.
Lucrarile s-au desfasurat la sediul Ministerului Justitiei si au fost deschise de secretarul de stat Simona-Maya Teodoroiu.
Principalele concluzii rezultate in urma discutiilor vizeaza necesitatea si importanta utilizarii de catre procurorii si judecatorii romani a potentialului Eurojust in activitatea de coordonare si analiza a activitatilor legate de combaterea infractiunilor, precum si diseminarea, in randul acestora, de informatii (feedback) si solutii posibile identificate la nivelul Eurojust in acest domeniu.
Sistemul National de Coordonare Eurojust a fost instituit prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.123/2007 privind unele masuri pentru consolidarea cooperarii judiciare cu statele membre ale Uniunii Europene, aprobata cu modificari prin Legea nr. 85/2008, cu modificarile si completarile ulterioare. Scopul acestuia este de a facilita si asigura coordonarea activitatii desfasurate de autoritatile romane si Eurojust in domeniile prevenirii si combaterii infractiunilor grave de natura transnationala si al cooperarii politienesti si judiciare in materie penala.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<