Vineri, 13 septembrie 2013, a avut loc prima reuniune a membrilor Sistemului National de Coordonare Eurojust.
La reuniune au participat: Daniela Buruiana, membrul national la Eurojust, Andrei Chendi, seful Departamentului de Lupta Antifrauda, Daciana Dumitru, director in cadrul Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, reprezentanti ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism: Raluca Cristiana Botea, procuror sef serviciu, Ilie Ionel Nicula, procuror sef serviciu, Laura Felicia Ceh, procuror sef birou, Sonia Botezatu, procuror, reprezentanti ai Directiei Nationale Anticoruptie: Anca Jurma, procuror sef serviciu si Ingrid Petcu, procuror, si reprezentanti ai Ministerului Justitiei: Mariana Radu, sef serviciu in cadrul Directiei Drept international si Cooperare Judiciara si Sorin Tanase, din cadrul Oficiului pentru Prevenirea Criminalitatii si de Cooperare cu Oficiile de Recuperare a Creantelor.
Lucrarile s-au desfasurat la sediul Ministerului Justitiei si au fost deschise de secretarul de stat Simona-Maya Teodoroiu.
Principalele concluzii rezultate in urma discutiilor vizeaza necesitatea si importanta utilizarii de catre procurorii si judecatorii romani a potentialului Eurojust in activitatea de coordonare si analiza a activitatilor legate de combaterea infractiunilor, precum si diseminarea, in randul acestora, de informatii (feedback) si solutii posibile identificate la nivelul Eurojust in acest domeniu.
Sistemul National de Coordonare Eurojust a fost instituit prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.123/2007 privind unele masuri pentru consolidarea cooperarii judiciare cu statele membre ale Uniunii Europene, aprobata cu modificari prin Legea nr. 85/2008, cu modificarile si completarile ulterioare. Scopul acestuia este de a facilita si asigura coordonarea activitatii desfasurate de autoritatile romane si Eurojust in domeniile prevenirii si combaterii infractiunilor grave de natura transnationala si al cooperarii politienesti si judiciare in materie penala.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<