PNL, USR si PMP au depus, vineri, la Parlament, motiunea de cenzura impotriva Executivului condus de Viorica Dancila.
Motiunea de cenzura cu titlul "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dancila, rusinea Romaniei!" a fost depusa vineri la Parlament, iar pentru ca ea sa treaca in plenul reunit al Legislativului este nevoie de 233 de voturi. Documentul are 23 de pagini si a fost semnat de 163 de parlamentari.
"Exista un grup de senatori de la putere care isi doreste sa voteze motiunea de cenzura. S-ar putea sa avem surprize. Sunt mai mult de 10", a precizat liderul senatorilor liberali, Florin Citu.
"In privinta premierului si ministrului, totul se va negocia dupa motiune. Acel cabinet poate sa includa si membri din UDMR", a mai spus Citu, intrebat cum raspunde celor de la UDMR care au spus ca cei de la opozitie nu au prezentat varianta lor de prim-ministru.
Textul motiunii includ referiri la mai mult probleme social-administrative cu care s-a confruntat tara noastra in ultimul an.
"Guvernul marioneta al penalului Liviu Dragnea trebuie sa plece azi! Aceasta nu este o cerere a opozitiei, ci o urgenta nationala!
Grupul infractional organizat, condus de Liviu Dragnea, care s-a instalat la conducerea Romaniei a slabit statul, ca sa si-l supuna, intr-un moment in care avem nevoie de fim puternici, azi mai mult ca oricand. Afirmam cu putere si cu toata responsabilitate ca este periculos pentru interesele nationale ca tara sa ramana pe mana acestui grup infractional organizat, care distruge statul de drept si dinamiteaza stabilitatea politica si economica a Romaniei, intr-un moment de instabilitate internationala.
Cei care vor incerca sa-l salveze, din nou, pe Liviu Dragnea, impotriva Romaniei, vor purta pe umeri o raspundere istorica. Pentru ca alegerea pe care o veti face azi, doamnelor si domnilor din PSD, ALDE si UDMR, este intre Liviu Dragnea si Romania.", se arata la inceputul motiunii de cenzura.
Semnatarii motiunii de cenzura ara ca actul "nu este numai impotriva unui prim-ministru extrem de slab, cu grave carente de pregatire profesionala, total inadecvat unei asemenea functii, ales pentru ca ar fi, chipurile, ”neconflictual”. Motiunea de cenzura este depusa impotriva intregului Guvern, care arata de la o zi la alta tot mai obez, cu 27 de ministere, peste 150 de secretari de stat si peste 90 de subsecretari de stat, cu totii platiti regeste pentru lipsa totala de performante.
Guvernul arata ca o agentie de ocupare a fortei de munca pentru someri greu de integrat in economia privata, pe care nu i-ar angaja nimeni, nici macar din mila. Cine nu se pricepe la nimic, are sanse sa fie unul dintre ministri in guvernele PSD-ALDE."
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele V-VIII
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Cei din PNL, USR si PMP aduc aminte si de protestele din 10 august in textul motiunii. Iata ce spun acestia despre Carmen Dan, Tudorel Toader, Teodorovici si Petre Daea: "ministrul care a dirijat in miez de noapte tunurile cu apa, bastoanele si lacrimogenele impotriva cetatenilor romani pasnici, impotriva copiilor si mamelor, pe care politia si jandarmeria ar fi trebuit sa-i apere, nu sa-i gazeze si brutalizeze, este in opinia dumneavostra un ministru de apreciat.
Petre Daea, groparul zootehniei romanesti, care se plimba prin targuri si degusta pastrama si must, in vreme ce sute de mii de porci sunt eutanasiati, iar mii de familii au ramas fara porc de Craciun este expresia competentei marca PSD.
„Iexcelenta” sa, Tudorel Toader, aceasta icoana la care se inchina toti condamnatii din penitenciare si recidivistii eliberati prin planul de golire a puscariilor, este un alt mare sinistru, considerat ministru, pe care toti infractorii din Romania il apreciaza, iar oamenii onesti se simt umiliti numai la auzul vocii domniei sale.
Eugen Teodorovici, ministrul care inca mai confunda ministerul cu discotecile, va este util ca trompeta anti-europeana, atunci cand vreti sa-i sanctionati pe romanii plecati la munca in strainatate. Pentru ca au indraznit sa protesteze impotriva Guvernului, l-ati trimis sa propuna guvernelor partenere restrictii de neimaginat in calea libertatii de circulatie a lucratorilor europeni. Dispretuiti si detestati romanii care-si castiga singuri existenta, in strainatate sau acasa, si sunt independenti de pomenile Guvernului."
Citeste si:
Sesiunea parlamentara se va incheia, cel mai probabil, pe 21 decembrie.
Depunerea motiunii are loc in contextul in care coalitia PSD-ALDE si-a pierdut majoritatea in Camera Deputatilor, lipsindu-le 2 voturi pentru a nu depinde de alte partide. La Senat situatia este ceva mai favorabila, unde PSD are singur majoritatea necesara de 69 de senatori.
Asa cum am aratat si mai sus, este nevoie de 233 de voturi pentru ca motiunea de cenzura sa treaca in Parlament. Conform situatiei politice din prezent, PNL, USR si PMP au 150 de parlamentari impreuna, asadar ar fi nevoie de 83 de voturi de la celelalte partide si independenti.
Ramane de vazut daca cei 14 parlamentari necesari de la PSD-ALDE vor sustine aceasta motiune de cenzura.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
ARTICOLE SIMILARE