Sponsorizarile sunt supuse unor noi reguli, asadar ar fi indicat sa le cunoasteti pentru a va putea maximiza investitia facuta.
Oricine face o sponsorizare se asteapta sa castige ceva! Chiar este posibil? Evident, daca stiti toate secretele care tin de o sponsorizare inteligenta!
Daca pentru beneficiarul sponsorizarii, banii primiti inseamna adesea realizarea unui vis, sprijinirea unor proiecte ori, pur si simplu, un ajutor binevenit, pentru sponsor, acest act atrage:
- facilitati fiscale oferite de lege la plata impozitului pe profit, in anumite conditii (BANI);
- vizibilitate si notorietate (BANI);
- noi clienti (BANI).
Conditia pentru a beneficia la maximum de facilitatile oferite de lege este aceea a cunoasterii la perfectie a mecanismelor impuse de noua legislatie privind sponsorizarea.
De aceea, echipa editoriala a Rentrop&Straton iti pune la dispozitie primul si singurul material dedicat noilor conditii impuse pentru o sponsorizare eficienta: Noi reguli privind SPONSORIZAREA. Ce nu ai voie sa gresesti!
Lucrarea te ajuta sa:
- intelegi in ce consta mecanismul legal al sponsorizarii in 2019 (Legea 30/2019)
- cunosti conditiile de sponsorizare (ce actiuni pot fi sponsorizate, cui se pot adresa aceste sponsorizari – conditii impuse beneficiarului, Registrul entitatilor/ unitatilor de cult, formularul 163 etc.)
- stii cum arata un contract de sponsorizare, ce clauze te favorizeaza (exemple concrete, modele)
- cunosti limitele de deductibilitate permise (corelate cu suma sponsorizata) pentru a putea beneficia de facilitatile oferite de lege, fie ca platitor de impozit pe profit, fie ca platitor de impozit pe veniturile microintreprinderii (depasirea lor conduce automat la anularea deductibilitatii)
- efectuezi sponsorizarea respectand toate regulile care te indreptatesc sa deduci legal impozitul pe profit/ micro.
- cunosti tratamentul fiscal-contabil corect al cheltuielilor cu sponsorizarea (exemple, modele)
- analizezi diverse situatii, studii de caz practice de sponsorizare adevarate exemple pentru deciziile si actiunile tale.
Vrei sa sponsorizezi eficient? Economiseste timp! Munceste inteligent! Salveaza bani!
Lucrarea
Noi reguli privind sponsorizarea. Ce nu ai voie sa gresesti:
- aduna la un loc toate informatiile teoretice si practice pentru o sponsorizare eficienta
- permite accesul facil la informatii, cu 1 singur click
- inlesneste efectuarea unor operatiuni practice:
- intocmirea contractului de sponsorizare
- completarea formularului 163 cererea de inscriere/radiere in/din Registrul entitatilor/unitatilor de cult
- modele de inregistrari fiscal-contabile specifice sponsorizarii, ordine de plata catre beneficiari.
Acceseaza lucrarea si vei uita de orice grija privind eventuale greseli!
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Am emis si adus la cunostinta salariatului ca in urma reorganizarii i s-a desfiintat postul si nu ii putem oferi altul conform studiilor sale, drept urmare, dupa implinirea celor 20 de zile de preaviz vom emite decizia de concediere. I-am adus la cunostinta sub forma de semnatura pe data de 03.04.2025. Ziua de 2 mai este zi libera cu recuperare. Conducerea a stabilit recuperarea acesteia la finalul lunii mai cand el nu va mai avea calitatea de salariat. Intrebarea este: iau in calcul in cele 20...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Salariata are concediul pentru cresterea copil pana la 2 ani. Tatal are 12 luni lucrate in ultimile 24 luni anterior nasterii copilului insa cu interuperi. Se incadreaza pentru a solicita indemnizatie pentru cele 2 luni ale tatalui? Daca nu se incadreaza, mama poate solicita indemnizatie pentru cele 2 luni?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Sunt pensionata anticipat din 01.08.2024. In cat timp de la pensionare pot depune certificatul de nastere al copilului, in vederea reducerii perioadei de pensie anticipata si incadrarea la pensie normala?daca l-am depus in feb 2025 este prea tarziu? La 31.08.2024 aveam stagiu contributiv de 35 ani 8 luni si 8 zile. Incepand cu ce data se face trecerea la pensie normala daca sunt nascuta in 10.01.1964? Trebuie solicitare scrisa sau se face automat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<