Consiliul Legislativ arata, intr-un raspuns pentru Vedem Just, ca in momentul de fata peste 10.000 de acte normative sunt in vigoare in Romania.
"<<Un stat slab are multe legi>>", spunea Tacitus acum 2000 de ani. Or, Romania a atins non-performanta de a depasi numarul de 10.000 de acte normative care fac parte din legislatia primara, adica toate au putere de lege", arata Asociatia VeDem Just.
Consiliul Legislativ a comunicat ca la data de 8 octombrie 2019 in Romania erau in vigoare:
Consiliul Legislativ este un organ consultativ de specialitate al Parlamentului Romaniei, care are sarcina de a aviza proiectele de acte normative in vederea sistematizarii, unificarii si coordonarii intregii legislatii si de a tine evidenta oficiala a legislatiei Romaniei. Consiliul Legislativ si-a inceput efectiv activitatea la data de 1 aprilie 1996, dupa aprobarea Regulamentului de organizare si functionare, elaborat in temeiul art. 10 din Legea nr. 73/1993 pentru infiintarea, organizarea si functionarea Consiliului Legislativ.
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele IX-XII
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Fise distractive pentru gradinita
"Reamintim ca, potrivit dictonului latin <<Iura novit curia>>, se presupune ca judecatorul stie legea. Avem rezerve ca acest lucru mai este valabil astazi.
Oricum, potrivit art. 1 alin. (5) din Constitutia Romaniei, <<respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie>>. Ne indoim sincer ca cetatenii obisnuiti pot sa cunoasca atatea acte normative pentru a mentine ordinea de drept in societate, pentru a pretinde respectarea drepturilor proprii si a respecta drepturile celorlalti", se mai arata in mesajul VeDem Just.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri