TCD-PNTCD Bucuresti cere Primariei Capitalei si Guvernului sa asigure conditiile pentru ca Metrorex si RATB sa circule pe timpul noptii.
"Pe Facebook, aproape 70.000 de mii de bucuresteni s-au alaturat unei cauze care solicita acest lucru. Primaria nu trebuie sa mai ignore realitatile din orasul pe care il are in administrare. O astfel de masura este necesara si in alte orase mari din tara. Este nevoie de transport public noaptea, cel putin din ora in ora sau din jumatate in jumatate de ora pe rutele mai circulate, pentru ca bucurestenii sa nu mai depinda pe timpul noptii de companiile de taximetrie. Ne intrebam de ce aceasta masura atat de necesara nu s-a luat pana acum si daca nu cumva exista si altfel de conexiuni intre companiile de taximetrie si primarie. Fie ca ajungi noaptea in Bucuresti, la gara sau la aeroport, fie ca petreci mai mult timp cu prietenii la o terasa si trece ora 23, fie te afli intr-o situatie de urgenta, in toate aceste cazuri noaptea se simte lipsa transportului public. Terenurile de sport ar putea fi folosite si noaptea de catre mai multi tineri, asta insemnand mai multa miscare si implicit sanatate, daca ar exista transport public la orice ora", se arata intr-un comunicat al tinerilor PNTCD remis AMOS News.
Tinerii din PNTCD considera ca asigurarea transportului public pe timpul noptii ar duce la crestere economica in Capitala.
"Consideram o discriminare faptul ca transportul public este gandit sa asigure nevoile unui tipar standard de bucuresteni, care se duc toti la seriviu in acelasi timp, se intorc toti de la serviciu in acelasi timp si isi fac toti cumparaturile in acelasi timp. Daca in primele doua situatii nu prea avem alternative, pentru a evita aglomeratia excesiva din capitala, bucurestenii trebuie sa aiba cat mai multe ore la dispozitie pentru ca sa isi faca cumparaturile. Asta nu este posibil in conditiile in care capitala este paralizata intre orele 23 si 5, atat vanzatorii cat si cumparatorii neavand cu ce se intoarce acasa. Introducerea transportului public pe timp de noapte ar duce la o crestere economica si la formarea unor noi locuri de munca. Comerciantii nu se vor mai grabi sa isi inchida magazinele si cumparatorii nu se vor mai uita la ceas cat timp pot sa mai stea la cumparaturi", se arata in comunicat.
Acestia militeaza si pentru mentinerea deschisa a pietelor pana la ora 23, pentru ca bucurestenii care vor sa-si faca cumparaturile dupa ora 20 nu le pot face decat din supermarketuri, unde produsele sunt aproape toate din import.
"Tot legat de modul defectuos in care este gandita astazi organizarea capitalei, inchiderea pietelor la ora 20 este o masura profund anti-romaneasca. Multi bucuresteni prefara sa isi faca cumparaturile intre orele 20-23, iar acestia nu au unde sa mai gaseasca produse agricole decat in supermarket-uri, unde aproape toate sunt din import. Astfel, producatorii autohtoni pierd garantat o cota uriasa de piata. Cerem ca si pietele sa aiba un program prelungit pana la ora 23, iar cateva piete mai mari sa fie deschise non-stop. Aceasta masura, colaborata cu introducerea transportului public noaptea, ar duce la sprijinirea reala a producatorilor autohtoni, nu asa cum s-a incercat fara succes prin diverse targuri agricole", se mai precizeaza in sursa citata.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat al societatii a solicitat printr-o cerere de concediu trei zile de concediu fara plata, astfel: 24.12.2024, 27,12.2024, 31.12.2024. Angajatorul aproba cererea, conform art. 153 din Codul muncii, se intocmeste decizia si contractul va fi suspendat in temeiul art. 54 din Codul muncii. Cum voi inregistra in Revisal aceste zile de concediu fara plata? 1. data inceput suspendare: 24.12.2024; data sfarsit suspendare: 24.12.2024; data incetare suspendare: prima zi de activitate a...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa mi spuneti cum inchidem contractul de munca al unei angajate femeie de serviciu care a stat in concediu medical din 20.07.2024-13.12.2024 si a fracturat piciorul si mai avea anterior probleme cu soldul si coloana iar azi 12.12.2024 avenit cu Decizie medicala de incadrare in gr.III de handicap si a zis sa i inchidem contractul ca ea s-a pensionat pe ca de boala. In ce baza ii facem incetarea contractului si cu ce articol? Este necesara o solicitare scrisa din partea ei sau e suficienta...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: 1 Salariatii societatii, au dreptul, in fiecare an calendaristic, la un concediu de odihna, de 21 zile lucratoare, proportional cu perioada lucrata. 2 Conducerea doreste ca, la negocierea Contractului Colectiv de Munca sa fie introdus urmatorul articol: 2.1. ,,La durata minima a concediului de odihna, fiecarui salariat al societatii i se mai adauga cate o zi lucratoare de concediu de odihna pentru fiecare 7 ani lucrati in cadrul societatii/ dupa caz. 3 Acest articol este in conformitate cu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<