TCD-PNTCD Bucuresti cere Primariei Capitalei si Guvernului sa asigure conditiile pentru ca Metrorex si RATB sa circule pe timpul noptii.
"Pe Facebook, aproape 70.000 de mii de bucuresteni s-au alaturat unei cauze care solicita acest lucru. Primaria nu trebuie sa mai ignore realitatile din orasul pe care il are in administrare. O astfel de masura este necesara si in alte orase mari din tara. Este nevoie de transport public noaptea, cel putin din ora in ora sau din jumatate in jumatate de ora pe rutele mai circulate, pentru ca bucurestenii sa nu mai depinda pe timpul noptii de companiile de taximetrie. Ne intrebam de ce aceasta masura atat de necesara nu s-a luat pana acum si daca nu cumva exista si altfel de conexiuni intre companiile de taximetrie si primarie. Fie ca ajungi noaptea in Bucuresti, la gara sau la aeroport, fie ca petreci mai mult timp cu prietenii la o terasa si trece ora 23, fie te afli intr-o situatie de urgenta, in toate aceste cazuri noaptea se simte lipsa transportului public. Terenurile de sport ar putea fi folosite si noaptea de catre mai multi tineri, asta insemnand mai multa miscare si implicit sanatate, daca ar exista transport public la orice ora", se arata intr-un comunicat al tinerilor PNTCD remis AMOS News.
Tinerii din PNTCD considera ca asigurarea transportului public pe timpul noptii ar duce la crestere economica in Capitala.
"Consideram o discriminare faptul ca transportul public este gandit sa asigure nevoile unui tipar standard de bucuresteni, care se duc toti la seriviu in acelasi timp, se intorc toti de la serviciu in acelasi timp si isi fac toti cumparaturile in acelasi timp. Daca in primele doua situatii nu prea avem alternative, pentru a evita aglomeratia excesiva din capitala, bucurestenii trebuie sa aiba cat mai multe ore la dispozitie pentru ca sa isi faca cumparaturile. Asta nu este posibil in conditiile in care capitala este paralizata intre orele 23 si 5, atat vanzatorii cat si cumparatorii neavand cu ce se intoarce acasa. Introducerea transportului public pe timp de noapte ar duce la o crestere economica si la formarea unor noi locuri de munca. Comerciantii nu se vor mai grabi sa isi inchida magazinele si cumparatorii nu se vor mai uita la ceas cat timp pot sa mai stea la cumparaturi", se arata in comunicat.
Acestia militeaza si pentru mentinerea deschisa a pietelor pana la ora 23, pentru ca bucurestenii care vor sa-si faca cumparaturile dupa ora 20 nu le pot face decat din supermarketuri, unde produsele sunt aproape toate din import.
"Tot legat de modul defectuos in care este gandita astazi organizarea capitalei, inchiderea pietelor la ora 20 este o masura profund anti-romaneasca. Multi bucuresteni prefara sa isi faca cumparaturile intre orele 20-23, iar acestia nu au unde sa mai gaseasca produse agricole decat in supermarket-uri, unde aproape toate sunt din import. Astfel, producatorii autohtoni pierd garantat o cota uriasa de piata. Cerem ca si pietele sa aiba un program prelungit pana la ora 23, iar cateva piete mai mari sa fie deschise non-stop. Aceasta masura, colaborata cu introducerea transportului public noaptea, ar duce la sprijinirea reala a producatorilor autohtoni, nu asa cum s-a incercat fara succes prin diverse targuri agricole", se mai precizeaza in sursa citata.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Care este procedura legala ca un angajator sa recupereze banii din fondul FNUASS? cererile au fost depuse la Casa de Sanatate in anul 2022...In cat timp, se stinge/prescrie obligatia celor de la Casa de Sanatate de a a restutui banii catre angajator? Este vorba despre concedii medicale cu cod indemnizatie 08.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am avut o Intreprindere Individuala intre perioada 01.08.2023 si 30.08.2024. Pentru anul 2023 am realizat venituri impozabile in valoare de 28.000, iar pentru anul 2024 37.000. Pentru anul 2023 am platit numai impozit si sanatate, si pentru 2024 tot impozit si sanatate. CAS-ul ar fi trebuit platit in situatia de fata, tinund cont, ca nici un an nu a fost intreaga?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<