Sacii cu gunoi ai cetatenilor sunt verificati de catre angajati din Politia Locala si Primarie in municipiul Suceava, dupa ce s-au facut mai multe investitii pentru reciclarea selectiva.
Mai multi angajati din Primarie si Politia Locala au inceput verificarile cu privire la gunoiul aruncat de cetateni. Acestia au realizat o campanie de informare cu privire la diferenta dintre fractia uscata si cea umeda si le-au spus oamenilor ce sanctiuni risca, daca nu respecta noile reguli in vigoare.
"Fac apel catre toti locuitorii municipiului, sa sprijine acest proiect, sa colecteze cu responsabilitate, pentru ca nu este doar o obligatie legala, ci si una civica! In cazul in care se constata incalcari ale normelor stabilite se va recurge la aplicarea unor amenzi atat pentru personale fizice, cat si pentru cele juridice, cuprinse intre 600 - 2.500 lei. Colectarea si reciclarea selectiva reprezinta solutii pe termen lung, doar asa vom reusi sa traim sanatos si sa pastram un mediu mai curat, atat pentru noi, cat si pentru generatiile viitoare!", a transmis viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harsovschi.
Va reamintim faptul ca este obligatoriu ca gunoiul sa fie colectat selectiv. Conform PortalManagementulDeseurilor, de la 1 iulie 2019 se aplica prevederile OUG nr. 74/2018. Pachetul legislativ a fost elaborat cu scopul de a alinia legislatia din Romania la cea europeana din domeniul gestionarii deseurilor, si urmareste implementarea instrumentelor economice "plateste pentru cat arunci", "raspunderea extinsa a producatorului" si "taxa la depozitare", precum si stabilirea responsabilitatilor tuturor partilor implicate, tinand cont inclusiv de modificarile aduse prin promovarea pachetului economiei circulare.
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele IX-XII
Teste REZOLVATE pentru examenul de titularizare Limba si Literatura engleza
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Acest lucru se arata si in preambulul actului normativ mentionat. "Romania, potrivit angajamentelor luate in fata Comisiei Europene, trebuie sa intreprinda toate masurile necesare implementarii unor instrumente economice. Aceste instrumente economice sunt foarte importante pentru modernizarea gestionarii deseurilor din Romania, dar si pentru implementarea legislatiei europene in domeniu. Instrumentele economice care trebuie implementate sunt: „plateste pentru cat arunci“, „raspunderea extinsa a producatorului“ si „taxa la depozitare“. Pentru a pune in aplicare instrumentele economice „plateste pentru cat arunci“ si „raspunderea extinsa a producatorului“ este necesara modificarea si completarea legislatiei in domeniu, astfel incat sa fie stabilite clar responsabilitatile si obligatiile tuturor actorilor implicati, tinand cont inclusiv de modificarile aduse prin promovarea pachetului economiei circulare. Pe de alta parte, luand in considerare abordarea la nivelul Comisiei Europene care se reflecta in pachetul economiei circulare in locul taxei la depozitare se instituie „contributia pentru economia circulara", este precizat in OUG nr. 74/2018.
Un alt exemplu cu privire la colectarea selectiva a deseurilor ne-a fost oferit la mijlocul anului 2019 de catre administratia locala din Cluj-Napoca, despre care puteti afla mai multe lucruri dand click AICI!
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
ARTICOLE SIMILARE
ARTICOLE SIMILARE