Un proiect de lege dezbatut de Camera Deputatilor prevede infiintarea, organizarea si functionarea Consiliului National al Rectorilor din Romania.
Capitolul I
Dispozitii generale
Art. 1 - (1) Se infiinteaza Consiliul National al Rectorilor din Romania ca societate publica independenta care cuprinde rectorii institutiilor de invatamant din Romania, care au dreptul de a reprezenta institutiile de invatamant superior si de a le proteja interesele.
(2) Consiliul National al Rectorilor din Romani, denumit in continuare CNR, functioneaza ca organism public national, cu personalitate juridica de drept public, autonom, neguvernamental, de utilitate publica, independent, apolitic, non-profit si cu buget propriu de venituri si cheltuieli.
Art. 2 – CNR functioneaza pe baza prezentei legi si a statutului propriu, adoptat de adunarea generala a membrilor si aprobat prin hotarare a Guvernului.
Art. 3 – Sediul CNR se stabileste de catre adunarea generala.
(...)
Capitolul III
Proiecte Didactice pentru succesul la Titularizare sau Definitivat Educatori
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Fise distractive pentru gradinita
Atributiile CNR
Art. 5 – CNR reprezinta universitatile din Romania la cel mai inalt nivel, in raport cu autoritatile statului, fiind principalul factor de promovare a intereselor universitatilor in raport cu acestea, inclusiv in procesul legislativ care afecteaza educatia si cercetarea.
Art. 6 – (1) Toate institutiile membre ale CNR conlucreaza pentru a-si indeplini responsabilitatile asumate in domeniile de predare, cercetare, promovare a tinerilor cercetatori si a specialistilot, educatia continua, transfer tehnologic, schimb de cunostinte si cooperare internationala.
(2) CNR are urmatoarele atributii:
a) promoveaza cooperarea intre institutiile de invatamant superior;
b) informeaza institutiile membre de invatamant superior despre politicile de dezvoltare si domeniile prioritare;
c) ofera consultanta si sprijina institutiile de invatamant superior in indeplinirea sarcinilor si a responsabilitatilor asumate;
d) formuleaza pozitii si declaratii referitoare la invatamantul superior si politicile de cercetare;
Cititi aici tot continutul proiectului de lege.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri