Ministrul Dan Sova propune trecerea amenzilor pentru neplata rovinietei de la CNADNR la Ministerul de Finante.
Acesta declara: "In momentul acesta, pentru amenzile din rovinieta care nu se achita se merge pe linia proceselor si recuperarilor in instanta. Noi avem o propunere care se afla acum pe circuitul legislativ, o sa vedem si cu colegii de la Finante, pentru ca la CNADNR de-a lungul ultimilor trei ani cred s-au strans peste un milion de amenzi pentru neplata rovinietei, neachitate. Am propus ca pana la urma aceste amenzi sa treaca la Ministerul de Finante, prin Codul de procedura fiscala. Sa vedem daca o sa fie de acord si Ministerul de Finante. Trebuie sa gasim o solutie, totusi sunt peste un milion pentru neachitarea rovinietei in ultimii trei ani. Este vorba si despre persoane fizice si juridice, cele mai multe sunt persoane fizice', a declarat Sova, la sediul central al PSD.
Potrivit acestuia, majorarea rovinietei se refera in special la vehiculele comerciale care tranziteaza Romania si care pentru tara noastra platesc tarifele cele mai mici din UE.
"Initiativa a plecat de la un calcul care se face pe baza unor indici care sunt la CNADR de calcul a rovinietei si pe baza a ceea ce solicita Ministerul de Finante. Cresterea, nu stiu sa va spun daca va ramane 60%. Este adevarat ca rovinieta pe an creste de 28 la 32 (n.r. — de euro) din cate am vazut propunerea care a venit de la CNADNR. Dar cresterea in general se refera la cei care au rovinieta pe sapte sau 10 zile. Asta nu se refera la cetatenii romani care au un autoturism proprietate personala, ci la cresterea rovinietei pentru vehiculele comerciale care tranziteaza teritoriul Romaniei. Acolo s-a incercat a se umbla, pentru ca sunt tarife foarte mici in comparatie cu orice alt stat UE', a spus Sova.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<