Referendumul privind Legea Capitalei va fi organizat duminica, 19 iunie, in cadrul acestuia bucurestenii urmand sa raspunda la un numar de sapte intrebari.
O hotarare in acest sens a fost adoptata miercuri seara, in cadrul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), cu votul majoritar al grupului PDL.
Locuitorii Capitalei urmeaza sa raspunda la urmatoarele intrebari:
1. "Sunteti multumiti de modul in care se dezvolta Capitala?;
2. Va doriti o Capitala cu sase sectoare si o singura administratie?;
3. Va doriti o Capitala cu sase sectoare si sapte administratii?;
4. Sunteti multumiti de curatenia in Bucuresti?;
5. Va doriti o arhitectura unitara pentru tot Bucurestiul?
6. Sunteti de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului din administratia publica?;
7. Sunteti de acord ca Bucurestiul sa fie condus de primarul general, alaturi de consilierii generali?".
Ministrul Dezvoltarii Elena Udrea a spus ca la propunerea PDL, s-a stabilit ca data fixa a referendumului pentru Legea Capitalei ziua de 19 Iunie.
"Cred ca este suficient timp ca, pana atunci, bucurestenii sa cunoasca prevederile si efectele pe care le-ar avea adoptarea Legii Capitalei. Cetatenii vor putea merge astfel la urne sa voteze in cunostinta de cauza. Graba cu care opozantii Legii Capitalei doreau referendum la inceputul lui mai tradeaza disperarea acestora fata de posibilitatea ca bucurestenii sa cunoasca adevaratele resorturi care guverneaza actul normativ pe care PDL Bucuresti il propune si cele care ii motiveaza pe ei atat de mult in atacurile mizerabile la adresa mea", scrie Udrea pe blog.
"I se ofera bucuresteanului posibilitatea de a alege in mod real. Intrebarile sunt clare si simple. Acopera in mare masura tema principala a Legii Capitalei. Am fi facut o mare greseala daca reduceam referendumul la o singura intrebare. Bucurestenii trebuie sa decida cum va arata Bucurestiul in 10-20 de ani, nu politicienii", mai spune Udrea.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Este specificat in CIM, la obligatiile angajatorilor: "sa informeze salariatul cu privire la obligatia de a adera la un fond de pensii administrat privat, in conditiile legii". As dori un model de document cu toate detaliile obligatorii care trebuie sa existe privind aceasta informare. Sau am putea sa inseram un paragraf in Minuta de informare privind acest aspect? Daca da, va rog, sa imi spuneti exact ce informatii trebuie sa contina pt a fii conform legii.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem situatia unui certificat medical emis pt un cod de diagnostic 585 din 01/05 in 04/05. Certificatul are bifa pe "In continuare", desi nu este relevant in acest context. Ulterior am primit un alt certificat medical pt perioada 05/05-19/05 cu acelasi cod de diagnostic 585, cu bifa pe "Initial". Acest certificat medical nu trebuie sa aiba bifa pe "In continuare" fiind emis imediat dupa primul si avand acelasi cod de diagnostic? Medicul i-a spus angajatei ca data de...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul unui salariat angajat ca sofer distributie marfa in tara va rog sa-mi comunicati daca locul de munca este mobil in contractul de munca? In aceasta situatie ar trebui trecut ca zona toata tara? In baza clauzei de mobilitate se acorda prestatii in natura nu in bani, respectiv telefon, card combusibil, este ok?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<