Referendumul privind Legea Capitalei va fi organizat duminica, 19 iunie, in cadrul acestuia bucurestenii urmand sa raspunda la un numar de sapte intrebari.
O hotarare in acest sens a fost adoptata miercuri seara, in cadrul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), cu votul majoritar al grupului PDL.
Locuitorii Capitalei urmeaza sa raspunda la urmatoarele intrebari:
1. "Sunteti multumiti de modul in care se dezvolta Capitala?;
2. Va doriti o Capitala cu sase sectoare si o singura administratie?;
3. Va doriti o Capitala cu sase sectoare si sapte administratii?;
4. Sunteti multumiti de curatenia in Bucuresti?;
5. Va doriti o arhitectura unitara pentru tot Bucurestiul?
6. Sunteti de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului din administratia publica?;
7. Sunteti de acord ca Bucurestiul sa fie condus de primarul general, alaturi de consilierii generali?".
Ministrul Dezvoltarii Elena Udrea a spus ca la propunerea PDL, s-a stabilit ca data fixa a referendumului pentru Legea Capitalei ziua de 19 Iunie.
"Cred ca este suficient timp ca, pana atunci, bucurestenii sa cunoasca prevederile si efectele pe care le-ar avea adoptarea Legii Capitalei. Cetatenii vor putea merge astfel la urne sa voteze in cunostinta de cauza. Graba cu care opozantii Legii Capitalei doreau referendum la inceputul lui mai tradeaza disperarea acestora fata de posibilitatea ca bucurestenii sa cunoasca adevaratele resorturi care guverneaza actul normativ pe care PDL Bucuresti il propune si cele care ii motiveaza pe ei atat de mult in atacurile mizerabile la adresa mea", scrie Udrea pe blog.
"I se ofera bucuresteanului posibilitatea de a alege in mod real. Intrebarile sunt clare si simple. Acopera in mare masura tema principala a Legii Capitalei. Am fi facut o mare greseala daca reduceam referendumul la o singura intrebare. Bucurestenii trebuie sa decida cum va arata Bucurestiul in 10-20 de ani, nu politicienii", mai spune Udrea.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Avand in vedere ca HG 295 din 31.03.2025, cu privire la Registrul General de Evidenta a salatiatilor, aduce modificari la HG 905/2017, cea din urma fiind valabila pana la 30.09.2025, pot fi aplicate in continuare prevederile din Hotararea 905? Fac referire in mod special la transmiterea suspendarilor in caz de incapacitate de munca, conf art. 5 lit. e din HG 295. As aprecia sa ne dati o lamurire cu privire la tipul de certificate medicale la care face referire legiuitorul un numar minim de zile...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O salariata a obtinut venituri in urmatoarea perioada: - Contract de munca: martie 2023 - iunie 2023 - venituri din salarii - Contract de mandat pentru administrator: iunie - iulie 2024 - Contract de munca: august 2024 - prezent Copilul s-a nascut in luna martie 2025. Indeplineste conditiile pentru a primi indemnizatie pentru cresterea copilului?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<