Implementarea SNA 2012 – 2015 la nivelul Platformei de cooperare a administratiei publice locale
Ministrul justitiei, Mona Maria PIVNICERU, si viceprim-ministrul Liviu Nicolae DRAGNEA, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, au condus astazi, 13 februarie 2013, lucrarile Platformei de cooperare a administratiei publice locale, instituita prin Strategia Nationala Anticoruptie (SNA).
La reuniune au participat membrii ai asociatiilor reprezentative ale comunelor, municipiilor si oraselor, ai primariilor din Saveni, Amara, Rovinari, Azuga, Baile Govora, Baile Herculane, Moldova Noua, Vlahita, Ştefan cel Mare, Niculesti, Calarasi, Pitesti, ai Consiliului Judetean Ialomita.
Discutiile au vizat operationalizarea mecanismului de monitorizare si coordonare a „SNA 2012-2015” la nivelul autoritatilor locale. In acest sens, in cursul anului 2013 se va evalua modul de implementare a masurilor anti-coruptie in cadrul a 25% din institutiile publice care au aderat la SNA, respectiv 5 institutii independente sau agentii anticoruptie, 5 ministere, 850 primarii si 5 consilii judetene.
Pana in prezent, la nivelul Secretariatului tehnic al SNA, s-au inregistrat peste 2200 primarii si 20 de consilii judetene care au aderat la valorile si principiile „SNA 2012 – 2015”.
In cadrul reuniunii, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a prezentat autoritatilor locale proiectele dedicate implementarii SNA la nivel local.
Pe agenda reuniunii s-au mai regasit urmatoarele subiecte: Prezentarea metodologiei de monitorizare; selectarea primariilor si consiliilor judetene pentru misiunile de evaluare; stabilirea modului de selectie a persoanelor care sa fie incluse pe lista expertilor pentru misiunile de evaluare; prezentarea portalului SNA; pregatirea Raportului anual de monitorizare a SNA.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Angajatii minori pot presta munca in week-end? bineinteles cu respectarea repausului de 2 zile consecutive si spor de week-end acordat exista vreo restrictie?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Salariat la Asociatia de proprietari cu contract individual de munca part time de 4 ore/zi, cu suma bruta 2100 lei si are alt contract de mandat la alta asociatie de proprietari cu suma bruta de 2000 lei. Pentru calcularea contributiilor se poate cumula sumele de la cele 2 contracte sau este obligatoriu doar la cele CIM fara sa fie luat in calcul cel de mandat?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul in care angajatii nu-si efectueaza toate zilele de concediu de odihna alocate intr-un an, programarea concediilor pentru anul urmator trebuie sa contina doar zilele de concediu de odihna aferente anului urmator, sau si zilele neefectuate si reportate la final de an?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<