Un grup de parlamentari ai PSD a inaintat un proiect legislativ pentru modificarea alin. (1) al art. 30 din Legea administratiei publice nr. 215/2001 republicata:
Articol unic – Alineatul (1) al articolului 30 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 123 din 20 februarie 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(1) Constituirea consiliilor locale se face in termen de 20 de zile de la data desfasurarii alegerilor, dupa indeplinirea prevederilor art. 38 alin. (1) si (2) din Legea nr. 334/2006 privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale, republicata.
Convocarea consilierilor declarati alesi pentru sedinta de constituire se face de catre prefect. La sedinta de constituire pot participa prefectul sau reprezentantul sau, precum si primarul, chiar daca procedura de validare a mandatului acestuia nu a fost finalizata.
Presedintele circumscriptiei electorale participa la lucrarile sedintei de constituire a consiliului local si preda secretarului unitatii administrativ – teritoriale, pentru arhivare, toate documentele create de acesta, pe baza carora s-au ales primarul si consilierii locali”.
„Aceasta modificare asigura legalitatea documentelor inscrise pe ordinea de zi a sedintei de constituire a consiliului local si arhivarea tuturor documentelor pe baza carora s-a facut alegerea primarilor si a consilierilor locali”, au motivat initiatorii.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<