Am cerut in termenul de 90 zile recuperarea sumelor din certificate medicale platite de angajator la CASA DE SANATATE CS.
Primesc raspuns cu tabelul cu concedii, multe,solicitate, in care apare MENTIUNEA "validat" la toate cu exceptia la 2 concedii in care erau erori de completare a medicilor.
Solicit prin adresa sa imi refuze acele 2 concedii desi nu este vinovat angajatorul de modul de completare a unui medic si nici pacientul dar sa mi se restitue restul si nu primesc nici un raspuns timp de un an.
Acum am primit un raspuns in care imi sintetizeaza erorile din cele 2 concedii si extrase din lege care ma indeamna sa le corectez dar nici un raspuns la intrebarea mea, unde este prevazut faptul ca restituirea sumelor se face la pachet nu separat si pentru 2 concedii completate eronat de medic nu se restitue inca 20? Ce cunostinte suplimentare trebuie sa aiba un contabil ca sa poata verifica completarea unui concediu de catre un medic?
Intreb pentru ca un refuz este dat de faptul ca medicul a mentionat "la externare" si zic ei ca nu a fost internat. Unde este reglementata vina sau procedura de lucru a mea ca angajator pentru a corecta aceste erori, acum dupa 1 an de la depunerea dosarului la CASA SE SANATATE CS iar angajatul in cauza numai lucreaza in unitate?
Raspuns:
Din pacate, pentru situatia descrisa in intrebarea dvs. nu exista o procedura specifica de urmat. In acest caz legea prezuma faptul ca orice institutie a statului lucreaza just si in perioada de timp stabilita in mod corect. Totusi, avand in vedere detaliile prezentate, situatia descrisa in intrebare este considerata de noi un abuz si o masura evident disproportionata.
Deoarece nu cunoastem nici un temei normativ care sa dea dreptul institutiei in cauza sa analizeze un an de zile dosarele, consideram ca singura solutie aplicabila este sa va adresati instantei de judecata competenta, solicitand si penalitati si despagubiri de intarziere.
Avand in vedere cadrul normativ aplicabil in acest moment, profesia contabila presupune si verificarea documentelor din domenii diferite de activitate dar, la modul practic, nu se pot acoperi toate detaliile specifice celorlalte categorii socio-profesionale.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<