Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Noutati Juridice 2024 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sedinte la psiholog suportate de angajator: se incadreaza in plafonul de 400 Euro pentru abonamente medicale?

Sedinte la psiholog suportate de angajator: se incadreaza in plafonul de 400 Euro pentru abonamente medicale?
Intrebare: Societatea ofera abonament la psiholog, sedinta este de 400 lei, iar angajatul a beneficiat in luna aprilie de 4 sedinte adica 1600 lei. Societatea ofera aceste sedinte la psiholog in urma evaluarii anuale, acestea trebuie sa intre in cei 400 euro pe sanatate? Sau pot fi trecute direct pe cheltuiala deoarece sunt o necesitate si sunt trecute in ROI.

Raspuns experti PortalCodulMuncii: Conform art. 347 lit. h) din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii:
h) servicii medicale furnizate sub forma de abonament - servicii medicale preplatite, pe care furnizorii le acorda in mod direct abonatilor, si nu prin intermediul asiguratorilor, cu respectarea legislatiei in vigoare pentru autorizarea, infiintarea si functionarea furnizorilor de servicii medicale, dar si cu privire la activitatile financiare care acopera riscurile producerii unor evenimente neprevazute. Aceste servicii medicale sunt acordate de furnizorii de servicii medicale in numar definit, cu o valoare certa, obligandu-se astfel ca in schimbul unei sume primite periodic sub forma de abonament sa suporte toate costurile serviciilor medicale pe care abonatii le-ar putea efectua in afara serviciilor incluse in pachetul de servicii medicale de baza.

Furnizarea de servicii medicale sub forma de abonament nu acopera riscurile producerii unor evenimente neprevazute sau a caror valoare nu poate fi definita in mod concret. Furnizorii de servicii medicale care acorda servicii medicale sub forma de abonament nu vor deconta aceleasi servicii efectuate acelorasi abonati, pentru acelasi episod de boala, atat in sistemul de asigurari sociale de sanatate, cat si in cadrul asigurarilor voluntare de sanatate.
 
Serviciile de terapie psihologica nu reprezinta abonament de servicii medicale. Prin urmare, sedintele de terapie psihologica nu se incadreaza in plafonul de 400 Euro pentru abonamente medicale.

Serviciile oferite gratuit salariatilor (de terapie psihologica) reprezinta avantaje in baza art. 76 alin. (3) lit. b) din Codul fiscal.

Potrivit ar. 76 alin.(3) lit. b) din Codul fiscal:
(3) Avantajele, in bani sau in natura, primite in legatura cu o activitate mentionata la alin. (1) si (2), precum si cele primite de la terti ca urmare a unei relatii contractuale intre parti, cu exceptia celor prevazute la alin. (4), includ, insa nu sunt limitate la:
b) cazare, hrana, imbracaminte, personal pentru munci casnice, precum si alte bunuri sau servicii oferite gratuit ori la un pret mai mic decat pretul pietei;

Asupra acestor servicii suportate de angajator se datoreaza si contributii sociale in baza art. 139 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal.
 
Explicatii oferite in mai 2024 de catre specialistii site-ului PortalCodulMuncii.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile din Codul Muncii + consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.

Redactia E-juridic
de Redactia E-juridic

Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 08 Mai 2024
Votati articolul "Sedinte la psiholog suportate de angajator: se incadreaza in plafonul de 400 Euro pentru abonamente medicale?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI