Pe site-ul Institutului National al Magistraturii a fost publicitatii anuntul cu privire la sustinerea Seminarului Rolul instantelor nationale in interpretarea si aplicarea dreptului familiei.
Evenimentul va avea loc in zilele de 6 si 7 noiembrie la Bucuresti.
Iata tematica evenimentului:
Instrumente ale UE in materia dreptului familiei- Prezentare generala
Distinctia intre regulamentele ce reglementeaza competenta, recunoasterea si executarea hotararilor si regulamentele ce reglementeaza solutionarea conflictelor de legi;
Stabilirea competentei instantelor romane in cauzele de divort cu elemente de extraneitate- Regulamentul Bruxelles II bis; Cazuri practice;
Stabilirea competentei instantelor romane in cauzele privind raspunderea parinteasca cu elemente de extraneitate- Regulamentul Bruxelles II bis; Cazuri practice
Solutionarea conflictului de legi in cauzele de divort-Regulamentul Roma III- Aspecte generale.
Competenta instantelor judecatoresti in materia obligatiilor de intretinere. Regulamentul 4/2009 privind competenta, legea aplicabila, recunoasterea si executarea hotararilor si cooperarea in materie de obligatii de intretinere. Cazuri practice.
Solutionarea conflictului de legi in litigiile privind obligatii de intretinere. Protocolul de la Haga din 2007 privind legea aplicabila obligatiilor de intretinere. Cazuri practice.
Sursa: INM-LEX.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Angajatii minori pot presta munca in week-end? bineinteles cu respectarea repausului de 2 zile consecutive si spor de week-end acordat exista vreo restrictie?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Salariat la Asociatia de proprietari cu contract individual de munca part time de 4 ore/zi, cu suma bruta 2100 lei si are alt contract de mandat la alta asociatie de proprietari cu suma bruta de 2000 lei. Pentru calcularea contributiilor se poate cumula sumele de la cele 2 contracte sau este obligatoriu doar la cele CIM fara sa fie luat in calcul cel de mandat?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul in care angajatii nu-si efectueaza toate zilele de concediu de odihna alocate intr-un an, programarea concediilor pentru anul urmator trebuie sa contina doar zilele de concediu de odihna aferente anului urmator, sau si zilele neefectuate si reportate la final de an?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<