Sentinte arbitrale motivate Nu este nevoie a motiva sentintele pronuntate in litigiile arbitrale interne din S.U.A. Sentintele arbitrale nemotivate constituie exceptia potrivit Regulilor de arbitraj emise de AAA. In arbitrajul international, sentintele ce contin o motivare sunt standard si toate reglementarile importante privind arbitrajul international impun redactarea de catre arbitri a motivarii propriilor solutii. Avantajele unei sentinte arbitrale motivate sunt urmatoarele:
(i) adeseori, o sentinta ce nu contine explicatii ofera ambelor parti o oarecare insatisfactie, din moment ce acestea din urma sunt puse in fata unei alte solutii decat cea in legatura cu care s-au formulat puncte de vedere, din moment ce nu le-a fost facut cunoscut modul in care arbitrul a ajuns la acea concluzie; o sentinta motivata, pe de alta parte, daca este si bine motivata, poate da satisfactie partilor in ceea ce priveste modalitatea analitica prin care s-a ajuns la acea solutie chiar daca aceasta din urma este alta decat cea urmarita; Unul din dezavantajele sentintelor arbitrale motivate este reprezentat de perioada de redactare si de cheltuielile necesare pregatirii acesteia. Acest dezavantaj se reduce insa pe masura ce creste valoarea despagubirii. Mai mult, unei sentinte motivate nu ar trebui sa i se aloce un volum de timp si cheltuieli mai mare, intrucat nu este necesar ca sentinta sa fie mai lunga sau mai detaliata in scopul de a face inteles modul in care s-a ajuns la acest rezultat.
Pentru mai multe informatii despre arbitrajul international clic
AICI |
Va recomandam
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
25 de teste – antrenament pentru reusita la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala Noua culegere la limba romana, Evaluarea Nationala - Teste rezolvate la limba si literatura pentru clasa a VIII-a, contine 25 de teste similare celor aflate pe foaia de examen, inspirate din modelele PISA. Acestea raspund perfect...
NOUTATI si MODIFICARI aparute in LEGISLATIE
Noutati importante in Codul Civil aparute in 2025 - legislatia a fost modificata. Puteti vedea detalii despre Proprietatea Privata si Moștenire + explicatiile privind Partajul, Contractul de Vanzare sau Prescriptia. Detalii despre CE, CAND si CUM se aplica in lege.
Vezi AICI lista completa a modificarilor <<