Ministrul Finantelor Publice a anuntat ca taxa auto va fi returnata pana la sfarsitul lui iunie 2019.
"Cu sau fara somatia Comisiei Europene, noi am prevazut, in Ordonanta 114 daca nu ma insel, un termen pana in iunie anul acesta sa fie banii rambursati. De ce am pus iunie? Ca sa fie un termen mai larg. Cel tarziu pana in iunie am pus noi legal, dar sa nu inteleaga cei care ne urmaresc ca dam banii tocmai in iunie. Nu. Cum se aproba bugetul imediat incepem sa rambursam tot ce s-a depus de catre cei in speta. Sper ca domnul presedinte sa nu de inapoi bugetul pentru ca ia multe astfel de probleme si pe zona de alocatie si pe zona de taxa auto si pe alte cheltuieli", a spus duminica seara, la Antena 3, Eugen Teodorovici.
El a fost intrebat cand vor fi returnati banii pe taxa auto, declarata ilegala, in conditiile in care Comisia Europeana a somat Romania sa plateasca aceste sume in urmatoarele doua luni, arata Agerpres.
Taxa auto pentru autovehicule la prima inmatriculare a fost introdusa pentru prima data la 1 ianuarie 2007, imediat dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Ea a suferit numeroase modificari pana in 2012 cand taxa a fost suspendata pana la finalul aceluiasi an, iar persoanele care platisera deja urmau sa primeasca banii inapoi.
Din 15 martie 2013 a intrat in vigoare timbrul de mediu pentru autovehicule, iar din acel moment taxa auto a fost calculata exclusiv pe baza emisiilor de CO2, inscrise in cartea de identitate a masinii.
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
Timbrul de mediu pentru autovehicule face parte din cele 102 taxe nefiscale care au fost eliminate de la 1 februarie 2017.
Ministrul Mediului, vicepremierul Gratiela Gavrilescu, declara pe 19 ianuarie, ca grupul de lucru care lucreaza la noua varianta de "taxa auto" incearca sa se intalneasca in fiecare saptamana pentru a gasi o varianta, iar in momentul in care va fi gasita o formula de calcul sustenabila o sa informeze populatia. Aceasta trebuia publicata in dezbatere publica pana la finalul lui 2018.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri