La 27 ianuarie 2011, INM a lansat o baza de date care cuprinde documente utile pentru studiul si aplicarea dreptului UE, precum si evidenta cererilor preliminare adresate de instantele din Romania, in temeiul articolului 267 TFUE, catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene.
Click aici pentru sectiunea
MATERIALE PENTRU STUDIUL DREPTULUI UE
Click aici pentru sectiunea
DOCUMENTE UTILE PENTRU STUDIUL TRIMITERILOR PRELIMINARE
Click aici pentru sectiunea
DOCUMENTE UTILE REFERITOARE LA TAXA AUTO
Click aici pentru sectiunea
CERERI PRELIMINARE FORMULATE DE INSTANTELE DIN ROMANIA
De asemenea, Centrul de Resurse Juridice al INM în materia Dreptului UE poate oferi asistenta documentara magistratilor care se confrunta cu chestiuni de aplicare a dreptului UE. Vom raspunde solicitarilor de a transmite hotarari ale instantelor UE traduse in limba romana, pe care magistratii le apreciaza ca necesare, si vom asista cu referinte bibliografice.
Asteptam cu interes intrebarile, sugestiile si comentariile dumneavoastra.
Persoana de contact:
Beatrice Andresan-Grigoriu, formator
beatrice.andresan@gmail.com
+40 21 4076232 (INM)
+40 746 058963 (mobil)
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, referitor la obligatia de acordare a mesei, va rugam sa ne specificati: 1. Cum trebuie evidentiata in actul aditional, prin cateva exemple. 2. Cate mese pe zi trebuie acordate. 3. Care este tratamentul fiscal. 4. Ce se intampla daca este acordata de beneficiar prin intelegere cu acesta.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<