Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Noutati Juridice 2024 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Telemunca 2023: noutatile din legislatie cu privire la munca in regim de telemunca

Telemunca 2023: noutatile din legislatie cu privire la munca in regim de telemunca
Incepand din 8 martie 2022, telemunca poate continua numai pentru acei salariati cu care s-a incheiat act aditional la contractual individual de munca. 

Au devenit desuete dispozitiile Legii nr. 55/2020 in baza careia angajatorul a putut dispune unilateral desfasurarea activitatii in regim de telemunca sau munca la domiciliu.
 

Ce este telemunca


Mai intai, sa stabilim ce este telemunca si de ce nu o putem confunda cu munca de acasa. Avand in vedere Legea 81/2018, putem defini telemunca drept o forma de organizare a muncii, prin intermediul careia salariatii, utilizand tehnologia informatiei si a comunicatiilor, indeplinesc atributiile specifice functiei, ocupatiei sau meseriei pe care o detin in alt loc decat sediul sau domiciliul angajatorului. 

NOU! Afla tot ce trebuie sa stii despre telemunca din ghidul complet Telemunca sau munca de acasa ...click AICI pentru detalii si Formularul de comanda<<

Munca, ce ar putea fi realizata si la sediul angajatorului, este realizata la distanta fata de acesta, in mod regulat si voluntar, utilizand internetul, telefonul sau alte mijloace disponibile. Salariatul care desfasoara astfel de activitati in mod regulat poarta denumirea de telesalariat, activitatea sa fiind prevazuta in contractul individual de munca.

Salariatul isi poate exprima acordul cu aceasta forma de organizare a muncii prin semnarea contractului individual de munca sau a unui act aditional, dupa caz.

Asadar, activitatea de telemunca se bazeaza pe acordul de vointa al partilor si se prevede in mod expres in contractul individual de munca odata cu incheierea acestuia, pentru personalul nou-angajat, sau prin act aditional la contractul individual de munca existent.

Munca la domiciliu vs. telemunca


Spre deosebire de telemunca, munca la domiciliu este reglementata de art. 108 alin. (1) din Codul muncii care prevede ca "sunt considerati salariati cu munca la domiciliu acei salariati care indeplinesc, la domiciliul lor, atributiile specifice functiei pe care o detin". 

Prin urmare, salariatii cu munca la domiciliu indeplinesc atributiile specifice functiei pe care o detin numai la domiciliul lor. Acesti salariati nu pot presta activitate in alt loc decat la domiciliul lor.
 

Legislatie Telemunca 2023


Iata cateva repere de avut in vedere privind Telemunca in anul 2023:

1. Prin Decizia nr. 50/2022, publicata in Monitorul Oficial nr. 291 din 25 martie 2022, O.U.G. nr. 192/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum si pentru modificarea lit. a) a art. 7 din Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activitatii de telemunca, in ansamblu, a fost declarata neconstitutionala.

2) Prin O.U.G. nr. 36/2021 s-a eliminat conditia anterioara ca activitatea sa se desafasoare in regim de telemunca ”cel putin o zi pe luna”. 

In prezent legea nu mai precizeaza cate zile pe luna munca trebuie sa se desfasoare la distanta, ceea ce poate crea anumite dificultati practice.

Esential este ca acest mod de prestare a activitatii sa nu aiba caracter accidental, intamplator, ci salariatul sa presteze in mod constant cel putin o parte din activitate de la distanta.

Nu este insa impusa conditia ca intreaga activitate sa fie desfasurata in acest sistem, si nici ca majoritatea zilelor lucratoare munca sa fie prestata la distanta.

3) Prin Legea nr. 208/2021 partile pot opta sa utilizeze la incheierea, modificarea, suspendarea sau, dupa caz, la incetarea contractului individual de munca semnatura electronica avansata sau semnatura electronica calificata.

Insa angajatorul nu poate obliga persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul sa utilizeze semnatura electronica avansata sau semnatura electronica calificata, la incheierea, modificarea, suspendarea sau, dupa caz, la incetarea contractului individual de munca.

4) Prin Legea nr. 296/2020 s-a introdus posibilitatea ca angajatorul sa sustina cheltuielile cu utilitatile la locul in care telesalariatii isi desfasoara activitatea (electricitate, incalzire, apa si abonamentul de date, achizitie mobilier si echipamente de birou) in limita unui plafon lunar de 400 lei.
 
Aceasta suma de 400 lei nu se taxeaza cu impozit pe venit si contributii sociale, iar pentru angajator reprezinta cheltuiala deductibila daca:

a) Este acordata unui telesalariat
b) Este acordata proportional cu numarul de zile lucrate in regim de telemunca
c) Este prevazuta in regulamentul intern sau in contractul de munca

NOU! Afla tot ce trebuie sa stii despre telemunca din ghidul complet Telemunca sau munca de acasa ...click AICI pentru detalii si Formularul de comanda<<
 

Telemunca 2023: Obligatile angajatorului si sanctiunile in caz de abatere


a) sunteti obligat sa prevedeti in mod expres in contractul individual de munca sau in actul aditional la acesta faptul ca se presteaza o activitate in regim de telemunca (amenda 10.000 de lei pentru fiecare persoana);
 
b) sunteti obligat sa aveti acordul salariatului pentru telemunca (amenda 5.000 de lei);
 
c) suneti obligat sa aveti acordul telesalariatului cu norma intreaga in cazul in care acesta presteaza ore suplimentare la solicitarea dvs. (amenda 5.000 de lei);
 
d) sunteti obligat sa introduceti in contractul de munca al salariatului toate cele 10 clauze prevazute la art. 5 alin. 2) (amenda 5.000 de lei);
 
a) sunteti obligat sa asigurati mijloacele aferente tehnologiei informatiei si comunicatiilor si/sau echipamentele de munca sigure necesare prestarii muncii, partile putand conveni ptrintr-un acord scris inclusiv sa fie utilizate cele proprii ale telesalariatului, cu specificarea conditiilor de utilizare (amenda 2.000 de lei);
 
f)  sunteti obligat sa instalati, sa verificati si sa intretineti echipamentul de munca necesar (amenda 2.000 de lei);
 
g) sunteti obligat sa asigurati conditii pentru ca telesalariatul sa primeasca o instruire suficienta si adecvata in domeniul securitatii si sanatatii in munca, in special sub forma de informatii si instructiuni de lucru privind utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare: la angajare, la introducerea unui nou echipament de munca, la introducerea oricarei noi proceduri de lucru (amenda 2.000 de lei);
 
Important de amintit aici este ca telesalariatul beneficiaza de toate drepturile recunoscute prin lege, prin regulamentele interne si contractele colective de munca aplicabile salariatilor care au locul de munca la sediul angajatorului.  

El se bucura de o autonomie functionala superioara salariatilor obisnuiti, relatia cu angajatorul fiind predominant virtuala, dar, fara niciun dubiu, trebuie sa se supuna ordinelor de serviciu primite. 

O.U.G. nr. 36/2021 a eliminat conditia de a se preciza locul desfasurarii activitatii de telemunca, deci in prezent telesalariatul poate alege orice loc in vederea desfasurarii muncii, dupa cum il poate si modifica oricand, fara notificarea angajatorului.

 

Model Contract de Telemunca 2023

 
Angajator ………………………………S.R.L.
Sediul ……………… nr. ……………, 
Inregistrata la Registrul Comertului din Bucuresti sub nr. J../…../………
CUI …………………..
Telefon: ……………
 

CONTRACT INDIVIDUAL DE TELEMUNCA 
 

incheiat la data de ………………………………….. si 
inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor 
sub nr. .......... din data de …………...........
 

A. Partile contractului

Angajator – persoana juridica/fizica .........................., cu sediul/domiciliul in ......................., inregistrata la registrul comertului/autoritatile administratiei publice din ........ cu nr. ....., cod fiscal ..................., telefon ...................., e-mail ............................ reprezentata legal prin domnul/doamna ........................, in calitate de ....................,
si
Telesalariat – domnul/doamna .............................., domiciliat/domiciliata in localitatea ..............., str. ............ nr. ...., sectorul/judetul ..........., e-mail:………………………., posesor/posesoare al/a cartii de identitate/pasaportului seria ...... nr. ......, eliberata/eliberata de ................ la data de ................., CNP ................., autorizatie de munca/permis de sedere in scop de munca seria ........ nr. .......... din data ..............., 
am incheiat prezentul contract individual de telemunca in urmatoarele conditii asupra carora am convenit:
 

B. Obiectul contractului: prestarea muncii in telemunca si plata salariului.


C. Durata contractului:
 

a) nedeterminata, salariatul/salariata ....................... urmand sa inceapa activitatea la data de ....................;
b) determinata, de ........... zile/saptamani/luni, incepand cu data de ......................... si pana la data de .................., in conformitate cu art. 83 lit. ...... din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare/acte normative cu caracter special, respectiv ........................ .
 

D. Perioada de proba:
 

a) durata de ………………………… zile calendaristice/lucratoare, in cazul contractului individual de munca pe perioada nedeterminata/determinata;
b) conditiile perioadei de proba (daca exista) ………………………. .
 

E. Locul de munca
 

1. Activitatea se desfasoara astfel:
- la domiciliul salariatului din mun. Bucuresti, str. ………….. nr. …………, 
bl. ……………, sc. ….., ap. ………., sector ……………... in zilele de luni, marti, miercuri si vineri;
- la sediul angajatorului din ……………………………………….. in zilele de joi.
Evidentierea orelor de munca prestate de telesalariat se face prin internet in platforma angajatorului, la deschiderea si inchiderea platformei-program a unitatii.
 

F. Felul muncii
 

Functia/Meseria contabil conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania – 343302.
 

G. Durata timpului de munca si repartizarea acestuia
 

1. O norma intreaga, durata normala a timpului de munca fiind de .......... ore/zi si/sau ................ ore/saptamana.
a) Repartizarea programului de munca se face: in zilele ...................., intre orele ……………………. sau ……………………………… (inegal/schimburi/ flexibil/individualizat, etc.), dupa cum urmeaza: ……………………………… .
b) Programul normal de munca se poate modifica in conditiile regulamentului intern/contractului colectiv de munca aplicabil.
2. O fractiune de norma de ...... ore/zi, ore/saptamana ....... ore/luna.
a) Repartizarea programului normal de munca se face: in zilele de ...................., intre orele …………………….., sau ………………………………(inegal/schimburi/flexibil/ individualizat, etc.), dupa cum urmeaza: ………………………………. .
b) Programul de munca se poate modifica in conditiile regulamentului intern/contractului colectiv de munca aplicabil.
c) Nu se vor efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente sau inlaturarii consecintelor acestora.
3. Modalitatea de organizare a muncii in schimburi, dupa cum urmeaza …………………
 

H. Concediul
 

Durata concediului anual de odihna este de .................... zile lucratoare, in raport cu perioada lucrata.
De asemenea, beneficiaza de un concediu suplimentar, cu o durata de ................zile lucratoare.
 

I. Salariul:

 
1. Salariul de baza lunar brut: X lei
2. Alte elemente constitutive:
a) sporuri ...;
b) indemnizatii ...;
c) prestatii suplimentare in bani .......;
d) modalitatea prestatiilor suplimentare in natura ...........;
e) alte adaosuri:
- se acorda fiecarui salariat care desfasoara activitatea in regim de telemunca o suma de 400 de lei, proportional cu numarul de zile in care salariatul a desfasurat activitatea in aceasta modalitate, pentru sustinerea cheltuielilor cu utilitatile la locul in care isi desfasoara activitatea, precum electricitate, incalzire, apa si abonamentul de date, si achizitia mobilierului si echipamente de birou.
Angajatorul suporta 400 de lei pe luna proportional cu numarul de zile in care salariatul a desfasurat activitatea in telemunca,, pentru sustinerea cheltuielilor cu utilitatile la locul in care isi desfasoara activitatea, precum electricitate, incalzire, apa si abonamentul de date, si achizitia mobilierului si echipamente de birou.
 
3. Orele suplimentare prestate de salariatii cu norma intreaga in afara programului normal de lucru se compenseaza cu ore libere platite in urmatoarele 90 de zile calendaristice dupa efectuarea acestora, conform contractului colectiv de munca aplicabil sau Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila, orele suplimentare prestate in afara programului normal de lucru vor fi platite cu un spor la salariu in cuantum de ...................... .
4. Munca in zilele de sarbatori legale, precum si zilele libere platite stabilite prin acte normative/contracte colective de munca aplicabile se compenseaza cu timp liber platit sau cu un spor la salariu, conform contractului colectiv de munca aplicabil sau Legii nr. 53/2003 Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
5. Data/datele la care se plateste salariul este/sunt ................................. .
6. Metoda de plata ………………………………………… .
 

J. Alte clauze:
 

a) perioada de preaviz in cazul concedierii este de .............. zile lucratoare, conform Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sau contractului colectiv de munca aplicabil, dupa caz;
b) perioada de preaviz in cazul demisiei este de ........ zile lucratoare, conform Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sau contractului colectiv de munca aplicabil;
c) in cazul in care salariatul urmeaza sa-si desfasoare activitatea in strainatate, informatiile prevazute la art. 18 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se vor regasi si in contractul individual de munca;
d) alte clauze ………………………..
 

K. Atributiile postului
 

Atributiile postului sunt prevazute in fisa postului, anexa la contractul individual de munca.

L. Riscurile specifice postului 
 

Riscurile de accidentare si imbolnavire profesionala specifice postului sunt prevazute in evalurarile de risc ale locului de munca/postului de lucru si in fisa de identificare a factorilor de risc profesional.
 

M. Criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului:
 

- cunoasterea la nivel profesionist a legislatiei in domeniul financiar-contabil;
- abilitati de comunicare si negociere;
- capacitate de analiza si sinteza;
- memoria cifrelor;
- capacitate de autoorganizare si punctualitate;
- echilibru emotional, constanta in atitudini;
- rezistenta la efort si stres;
- discernamant si capacitatea de a rezolva problemele;
- putere de decizie si asumarea responsabilitatii;
- memorie dezvoltata, judecata rapida;
- capacitate de deductie logica;
- fidelitate fata de companie;
- corectitudine in raporturile de munca.
Procedura de evaluare este stabilita in Regulamentul intern al societatii.
 

N. Utilizarea semnaturii electronice, semnaturii electronice avansate si semnaturii electronice calificate se realizeaza dupa cum urmeaza: ..........................., in conformitate cu prevederile actelor normative/regulamentul intern/contractul colectiv de munca aplicabil.

 

O. Formarea profesionala
 

Formarea profesionala se realizeaza in urmatoarele conditii: ....................... in conformitate cu prevederile actelor normative/regulamentul intern/contractul colectiv de munca aplicabil.
 

P. Conditiile de munca
 

Activitatea se desfasoara in conditii normale/vatamatoare/deosebite/speciale de munca/ deosebit de periculoase, in conformitate cu prevederile legale.
 

Q. Drepturile si obligatiile partilor privind securitatea si sanatatea in munca:
 

a) echipament individual de protectie .......................;
b) echipament individual de lucru laptop si telefon mobil;
c) materiale igienico-sanitare .............................;
d) alimentatie de protectie ..................................;
e) alte drepturi si obligatii privind sanatatea si securitatea in munca ……...............…. .
e) alte drepturi si obligatii privind sanatatea si securitatea in munca: conform regulamentului intern, contractului colectiv, precum si obligatia angajatorului de a informa telesalariatul cu privire la dispozitiile din reglementarile legale, din contractul colectiv de munca aplicabil si/sau regulamentul intern, in materia protectiei datelor cu caracter personal, precum si obligatia telesalariatului de a respecta aceste prevederi;
f) instaleaza, verifica si intretine echipamentul de munca necesar, platforma-program, precum si toate programele necesare bunei desfasurari a activitatii;
g) sa asigure conditii pentru ca telesalariatul sa primeasca o instruire suficienta si adecvata in domeniul securitatii si sanatatii in munca, in special sub forma de informatii si instructiuni de lucru privind utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare: la angajare, la introducerea unui nou echipament de munca, la introducerea oricarei noi proceduri de lucru;
h) sa asigure mijloacele aferente tehnologiei informatiei si comunicatiilor si/sau echipamentele de munca sigure necesare prestarii muncii, cu exceptia cazului in care partile convin altfel.
 
Telesalariatul trebuie sa isi desfasoare activitatea, in conformitate cu pregatirea si instruirea sa, precum si cu instructiunile primite din partea angajatorului, astfel incat sa nu expuna la pericol de accidentare sau imbolnavire profesionala nici propria persoana, nici alte persoane care pot fi afectate de actiunile sau omisiunile sale in timpul procesului de munca.

In mod deosebit, in scopul realizarii obiectivelor sale, telesalariatul are urmatoarele obligatii:
a) sa informeze angajatorul cu privire la echipamentele de munca utilizate si la conditiile existente la locurile desfasurarii activitatii de telemunca si sa ii permita acestuia accesul, in masura in care este posibil, in vederea stabilirii si realizarii masurilor de securitate si sanatate in munca, necesare conform clauzelor din contractul individual de munca, ori in vederea cercetarii evenimentelor;
b) sa nu schimbe conditiile de securitate si sanatate in munca de la locurile in care desfasoara activitatea de telemunca;
c) sa utilizeze numai echipamente de munca care nu prezinta pericol pentru securitatea si sanatatea sa;
d) sa isi desfasoare activitatea cu respectarea dispozitiilor privind obligatiile lucratorilor, asa cum sunt ele prevazute in Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, cu modificarile ulterioare, precum si in conformitate cu clauzele contractului individual de munca;
e) sa respecte regulile specifice si restrictiile stabilite de catre angajator cu privire la retele de internet folosite sau cu privire la folosirea echipamentului pus la dispozitie;
f) sa respecte si sa asigure confidentialitatea informatiilor si documentelor utilizate in timpul desfasurarii activitatii de telemunca.
 

R. Drepturi si obligatii generale ale partilor
 

1. Telesalariatul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) dreptul la salarizare pentru munca depusa;
b) dreptul la repaus zilnic si saptamanal;
c) dreptul la concediu de odihna anual;
d) dreptul la egalitate de sanse si de tratament;
e) dreptul la securitate si sanatate in munca;
f) dreptul la formare profesionala;
g) alte obligatii prevazute de lege sau de contractele colective de munca aplicabile, dupa caz.

2. Telesalariatului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:
a) obligatia de a realiza norma de munca sau, dupa caz, de a indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului;
b) obligatia de a respecta disciplina muncii;
c) obligatia de fidelitate fata de angajator in executarea atributiilor de serviciu;
d) obligatia de a respecta masurile de securitate si sanatate a muncii in unitate;
e) obligatia de a respecta confidentialitatea informatiilor si documentelor utilizate in indeplinirea atributiilor de serviciu;
g) obligatia de a adera la un fond de pensii administrat privat, in conformitate cu prevederile art. 30 din Legea nr. 411/2004, privind fondurile de pensii administrate privat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
3. Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca atributiile de serviciu si norma de munca pentru fiecare salariat;
b) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
c) sa exercite controlul asupra modului de indeplinire a sarcinilor de serviciu;
d) sa constate savarsirea abaterilor disciplinare si sa aplice sanctiunile corespunzatoare, potrivit legii, contractului colectiv de munca aplicabil si regulamentului intern;
e) sa stabileasca obiectivele de performanta individuala ale salariatului, precum si criteriile de evaluare a realizarii acestora;
f) sa suporte asigurarea medicala privata, contributiile suplimentare la pensia facultativa sau la pensia ocupationala a salariatului, in conditiile legii, dupa caz;
g) sa acorde, orice alte drepturi, stabilite ca urmare a activitatii profesionale a salariatului.
 
4. Angajatorului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:
a) sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca, anterior inceperii activitatii;
b) sa infiinteze registrul general de evidenta a salariatilor si sa opereze inregistrarile prevazute de lege;
c) sa acorde salariatului toate drepturile ce decurg din contractele individuale de munca, din contractul colectiv de munca aplicabil si din lege;
d) sa asigure permanent conditiile tehnice si organizatorice avute in vedere la elaborarea normelor de munca si conditiile corespunzatoare de munca;
e) sa informeze salariatul asupra conditiilor de munca si asupra elementelor care privesc desfasurarea relatiilor de munca;
f) sa informeze salariatul cu privire la obligatia de a adera la un fond de pensii administrat privat, in conditiile legii;
g) sa elibereze, un document care sa ateste calitatea de salariat a solicitantului, respectiv activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si specialitate sau un extras din registrul general de evidenta a salariatilor, datat si certificat pentru conformitate;
h) sa asigure confidentialitatea datelor cu caracter personal ale salariatului.
 

S. Drepturi si obligatii ale partilor privind protectia datelor cu caracter personal
 

Societatea ……………. S.R.L. cu sediul in ………………. colecteaza anumite informatii cu caracter personal in ceea ce va priveste atat pe dvs., in calitate de telesalariat cat, si restul salariatilor, prin intermediul functiei pe care o detineti. Aceasta are ca scop indeplinirea obligatilor referitoare la relatia de telesalariat si salariati in raportul de munca, de calcul si de plata a drepturilor salariale si de eliberare a documentelor ce atesta calitatea fiecaruia dintre angajatii S.C. ……… S.R.L.
 
In cazuri speciale ni se poate solicita legal sa transmitem aceste informatii autoritatilor publice si putem dezvalui informatii partiale furnizorilor de servicii (exemplu: IT, contabilitate, SSM, PSI, reprezentanti legali etc.) in cadrul activitatii pe care o desfasuram. In toate aceste cazuri, S.C. …………. S.R.L. va lua toate masurile necesare asigurarii confidentialitatii datelor tale.
Pentru mai multe informatii privind protectia datelor cu caracter personal puteti studia:
- Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor), 
- Directiva (UE) 2016/680 referitoare la protectia datelor personale in cadrul activitatilor specifice desfasurate de autoritatile de aplicare a legii.
 

S. Dispozitii finale
 

1. Nivelul la care contractul colectiv de munca aplicabil a fost incheiat (ex: unitati/grup de unitati/sector de activitate) ………………………………..
2. Prevederile prezentului contract individual de munca se completeaza cu dispozitiile Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale contractului colectiv de munca aplicabil, prevazut la litera S pct.1.
Orice modificare privind clauzele contractuale in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, conform dispozitiilor legale, anterior producerii modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege sau in contractul colectiv de munca aplicabil.
 
T. Conflictele in legatura cu incheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau incetarea prezentului contract individual de munca pot fi solutionate atat pe cale amiabila prin procedura concilierii, cat si de instanta judecatoreasca competenta material si teritorial, potrivit legii.
Prezentul contract individual de munca s-a incheiat in doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte.
 
 
Angajator, Salariat,
..................... Semnatura ..............
Data ..................
Reprezentant legal,
......................

 
Am primit un exemplar:
Semnatura .........................
Data .............................

Redactia E-juridic
de Redactia E-juridic

Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Telemunca 2023: noutatile din legislatie cu privire la munca in regim de telemunca":
Rating:

Nota: 3.25 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Poate sunteti interesat si de:
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI
Atentie, Juristi!

Modificarile din

Contractele Civile si Actele Comerciale

se aplica deja!

Descarcati GRATUIT Raportul Special

"7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016