Tribunalul Bucuresti a publicat motivarea deciziei din 8 mai, prin care se admite cererea de contopire a pedepselor instituite in cazul fostului premier Adrian Nastase in dosarele "Zambaccian" si "Trofelul calitatii", noteaza Agerpres.
Astfel, fost premier urmeaza sa execute pedeapsa rezultata de patru ani de inchisoare, fara adaugarea unui spor de pedeapsa.
"Tribunalul apreciaza ca lipsa antecedentelor penale (evident anterior momentului comiterii celor trei infractiuni de catre condamnat), micromediul persoanei condamnatului, relatiile acestuia pe diferite planuri — cu ambianta sociala, in cadrul acestor din urma aspecte un loc central ocupandu-l gradul integrarii sociale sub multiplele sale aspecte: profesionala, familiala (neputand fi indiferente sub aspectul caracterizarii persoanei si implicit al individualizarii pedepsei globale, aspecte ca atitudinea condamnatului fata de membrii familiei sale, modul in care se ingrijeste de intretinerea si educatia copiilor, atmosfera creata in cadrul familiei, grija fata de patrimoniul familiei), cultural — obsteasca (nivelul de pregatire culturala si politico—ideologica, participarea la viata culturala si la actiunile sociale generale, atitudinea fata de indatoririle sociale, gradul de aderare la procesul cresterii omului responsabil), conduita condamnatului dupa comiterea faptei (prezentarea acestuia in fata organelor de urmarire penala si instantelor de judecata, faptul ca petentul nu a incercat sa se sustraga de la urmarire penala ori judecata, imprejurarea constand in aceea ca desi de la momentul comiterii ultimei infractiuni — anul 2006 pana la cel al pronuntarii unei prime hotarari definitive de condamnare — iunie 2012 a trecut o perioada mare de timp condamnatul nu a mai incalcat din punct de vedere penal normele de conduita sociala) sunt argumente care converg catre concluzia ca in prezenta cauza fata de condamnatul Nastase Adrian nu se impune sporirea pedepsei de baza si ca aceasta este suficienta in vederea asigurarii scopului pedepsei, fiind apta de a produce transformari reale si profunde ale constiintei petentului si pe cale de consecinta modificari statornice, de durata ale comportamentului acestuia (evident in raport de sfera ilicitului penal)", se noteaza in motivarea data de magistratul Manuela Golea Mladin, citat de Agerpres.
sursa: Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<