Curtea de Apel Bucuresti a dat spor de pedeapsa de 6 luni in cazul lui Adrian Nastase. Motivul este ca infractiunile comise de acesta sunt grave si prezinta pericol social ridicat, noteaza Agerpres.
In cursul zilei de marti, Curtea de Apel Bucuresti a publicat motivarea deciziei din data de 24 iunie. Astfel, s-a luat hotararea ca la cei 4 ani de inchisoare instituiti in cazul lui Adrian Nastase sa se adauge 6 luni ca spor de pedeapsa.
In total, Adrian Nastase va avea de executat 4 ani si 6 luni de inchisoare.
"Nu trebuie ignorat nici faptul ca infractiunile pentru care a fost condamnat petentul sunt infractiuni grave, caracterizate printr-un pericol social ridicat si anume, infractiuni de coruptie si asimilate infractiunilor de coruptie, comise tocmai in considerarea functiilor pe care petentul le detinea-presedinte de partid, respectiv prim-ministru, functii de o deosebita importanta si care impun o conduita integra.
De aceea, elementele amintite de judecatorul fondului privind latura profesionala si culturala a personalitatii petentului, nu pot fi considerate ca avand un caracter pozitiv, intrucat, cu atat mai mult, o persoana cu o astfel de pregatire, aflata in inalte functii politice si publice, ar trebui sa fie un exemplu de probitate pentru societate", se arata in motivare, citata de Agerpres.
Va reamintim faptul ca Adrian Nastase a fost acuzat in dosarele "Zambaccian" si "Trofeul calitatii" pentru infractiuni de mita si santaj.
sursa: Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: In situatia in care exista un asociat si 2 administratori, pot presta servicii ambii administratori unul este si asociatul unic ce tin de obiectul de activitate al societatii transport alternativ-Bolt fara sa detina CIM sau contract de administrare?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am angajat o persoana cu contract de munca cu 8 ore, pe perioada nedeterminata, dar a venit doar o zi, nu a muncit doar i s-a prezentat ce are de facut apoi dupa masa a sunat ca nu mai vine ca a acceptat o alta oferta. In acest caz cum trebuie sa desfacem contractul angajatului? Pe perioada de proba? Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua in care a fost la servici dar nu a lucrat?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem angajati care aduc concediu medical eliberat de diferiti medici, care se suprapun. Modul de calcul al acestor concedii medicale se platesc conform legislatiei in vigoare, adica primul concediu medical se plateste pana la data inceperii urmatorului. Intrebarea este: in declaratia 112, aceste concedii medicale trebuie sa apara ca si durata conform platii sau conform duratei care apare pe formularul de concediu medical eliberat de catre medic? Care este legislatia unde se precizeaza acest...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<