Intrebare: Am fost trimis in judecata prin rechizitoriu in fata unui tribunal judetean pentru savarsirea infractiunilor prevazute de art. 12 alin. 2 litera a si art. 13 alin. 1 si 3 teza I din Legea nr. 678/2001 si art. 51 din Legea nr. 161/2003, respectiv infractiunile de trafic de minori si raspandirea sau transmiterea, procurarea de materiale pornografice cu minori prin sisteme informatice.
Ce pedepse sunt prevazute de legile in vigoare, ce probe trebuie sa administrez in circumstantiere si care este pedeapsa cea mai blanda pe care o pot obtine, avand in vedere ca recunosc faptele, nu am antecedente penale, sunt incadrat in munca si doresc sa nu fiu privat de libertate?
Raspuns: Pentru infractiunea prevazuta de art. 12 alin 2 litera a si art. 13 alin. 1 si 3 teza I din Legea nr. 678/2001 pedeapsa este cuprinsa intre 7 si 18 ani.
Pentru infractiunea prevazuta de art. 51 din Legea nr. 161/2003 pedeapsa este de la 3 la 12 ani.
Avand in vedere ca in faza de urmarire penala a recunoscut faptele, in temeiul art. 3201 alin. 1 si 7 din Codul de Procedura Penala, la primul termen de judecata, la inceperea cercetarii judecatoresti, inculpatul declara personal ca recunoaste savarsirea faptelor retinute in actul sesizare a instantei, solicita judecarea in baza probelor administrate in faza de urmarire penala si astfel va beneficia de o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsa prevazute de lege.
Tot la primul termen se vor depune dovada ca sunteti incadrat in munca si o caracterizare de la locul de munca, acte de stare civila din care rezulta ca aveti copii in intretinere si acordul scris al societatii la care lucrati, in sensul ca este de acord sa executati pedeapsa la locul de munca.
Cea mai mica pedeapsa pe care o puteti primi, avand in vedere ca faptele sunt grave, dar s-au depus probe in circumstantiere, este de 3 ani cu executarea pedepsei la locul de munca, conform art. 867 Cod Penal.
Nu se poate dispune o pedeapsa cu suspendarea executarii pentru ca este un concurs de infractiuni.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<