Guvernul PSD-ALDE a hotarat ca Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI) sa fie infiintat prin OUG, dupa ce proiectul de lege adoptat de Parlament tot pentru acelasi Fond a fost declarat neconstitutional de catre CCR.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat recent ca ordonanta privind infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii va fi adoptata in sedinta de Guvern, urmand ca pana la sfarsitul anului sa fie adoptate restul actelor normative necesare. Functionarea efectiva a fondului suveran va incepe in 2019, a spus el.
Teodorovici a anuntat ca acele companii, care vor intra in Fond, vor fi anuntate ulterior.
”Initial, vom crea cadrul legislativ in care sa putem crea astfel de fonduri. (...) Ulterior, vom anunta si companiile care vor intra in acest Fond. Acest fonduri au rol in finantarea inclusiv a start-up-urilor, a investitiilor in industrie (...), in crearea de locuri de munca, in dezvoltarea capitalului uman si a pietei de capital”, a anuntat ministrul.
Pe lista companiilor care ar urma sa faca parte din Fond sunt firme precum Tarom, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Romsilva, CFR Calatori, CFR Marfa, aeroporturile din Bucuresti, portul Constanta, Posta Romana sau Cupru Min.
Teodorovici a anuntat, totodata, ca a fost introdus in legislatie ceea ce a fost stabilit in discutiile cu Eurostat.
”A fost o serie de analize cu cei de la Eurostat. Am inclus tot ce am discutat cu dansii. Vreau sa vad cum decurg lucrurile pana la finalul anului”, a spus ministrul.
Atentie Codul muncii a fost modificat Va oferim IN PREMIERA textul actualizat al Codului muncii cu toate modificarile scoase in evidenta pentru a fi usor de urmarit Cartea "Codul muncii republicat si actualizat la zi" se diferentiaza de alte lucrari legislative tocmai prin faptul ca aceasta contine textul actualizat al Legii nr ...
Eurostat a cerut ca FSDI sa fie infiintat ca societate cu activitate de intermediere financiara, care sa respecte legislatia Uniunii Europene (UE).
Coalitia PSD-ALDE a mai incercat inca o data trecerea prin Parlament a unei legi privind FSDI, insa CCR a decis ca este neconstitutionala in urma unei sesizari trimise de Klaus Iohannis. O OUG poate fi atacata la CCR doar de Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.
Intrebare: buna ziua. in 2008 am contractat un credit la Raiffeisen bank . din 2009 nu am putut sa mai platesc ratele datorita unor restructurari in sistemul bugetar. in anul 2013 am primit scrisori de la Kruk (firma de recuperari) cu privire la aceasta datorie. scrisorile nu au avut confirmare de primire si nici nu am semnat vreun contract cu acea firma Kruk.in luna septembrie 2014 am primit scrisoare de la un executor judecatoresc referitoare la blocarea conturilor (salariu).aceasta blocare a conturilor este in urma unei hotarari judecatoresti de la judecatoria sector 4.
Raspuns: Desi nu ati precizat exact datele de cand nu ati mai platit ratele si cand a inceput executarea sili... [citeste tot raspunsul aici...]