Consiliul de Mediere, formare profesionala
Conform Hotararii 265/2012 a Consiliului de Mediere, sunt asimilate cursurilor de formare profesionala continua in cadrul formarii mediatorilor urmatoarele activitati:
- conferinte, mese rotunde, workshop-uri, simpozioane, seminarii care cuprind in afara de pregatire teoretica si notiuni practice si se acorda 0,5 puncte pe ora pentru participanti si 5 puncte pentru prezentarile lectorilor dupa avizarea acestora de catre consiliu.
- punctele lectorului se acorda cumulat pentru participare si pentru sustinerea materialului.
- mediatorii care au absolvit programe de master urmate la institutii de invatamant superior acreditate, pot solicita Consiliului de mediere recunoasterea acestei forme de pregatire ca formare profesionala continua, iar punctele profesionale se acorda dupa evaluarea programului in functie de disciplinele studiate si numarul de ore.
- pentru mediatorii care detin un titlu de doctorat in domeniul medierii sau in domeniul ADR se acorda 80 de puncte,
- pentru redactarea de articole in domeniul ADR si publicarea acestora in publicatii, se acorda 5 puncte,
Punctele obtinute din conferinte, seminarii, mese rotunde, workshop-uri,
simpozioane, seminarii, articole publicate nu pot depasi jumatate din punctele anuale, pe care mediatorul este obligat sa le acumuleze.
Se acorda puncte mediatorilor care au contribuit in calitate de autor la editarea de carti in domeniul medierii pe suport de hartie dupa urmatoarele criterii: originalitate, complexitate, noutate, numar de pagini.
Numarul de puncte alocate pentru o carte nu pot fi mai multe de 30.
Mediatorii autorizati au obligatia acumularii de puncte profesionale dupa primul an de la autorizare.
Sursa: Cmediere.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<