Au fost aduse modificari numerelor curente ale unor obligatii fiscale
Prin Ordinul nr. 1951/2012 au fost aduse modificari numerelor curente ale unor obligatii fiscale.
In Monitorul Oficial nr. 856 din 18 decembrie 2012 a fost publicat Ordinul nr. 1951/2012 al presedintelui ANAF pentru modificarea si completarea anexei nr. 1 la Ordinul nr. 1294/2007 privind impozitele, contributiile si alte sume reprezentand creante fiscale, care se platesc de contribuabili intr-un cont unic.
In cadrul actului normativ se arata:
Numerele 7, 9, 22 si 28 se modifica si vor avea urmatorul cuprins
7 „Impozit pe profit/plati anticipate in contul impozitului pe profit anual datorat/datorate de persoane juridice romane, altele decat cele prevazute la punctul 6, precum si de persoanele juridice cu sediul social in Romania, infiintate potrivit legislatiei europene”;
9 „Impozit pe profit datorat de persoane juridice straine, altele decat cele prevazute la punctul 6, sau plati anticipate in contul impozitului pe profit anual datorate de catre persoanele juridice straine care desfasoara activitate prin intermediul unui sediu permanent in Romania”;
22 „Impozit pe veniturile din premii”;
28 „Varsaminte din profitul net al regiilor autonome”.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Care este procedura legala ca un angajator sa recupereze banii din fondul FNUASS? cererile au fost depuse la Casa de Sanatate in anul 2022...In cat timp, se stinge/prescrie obligatia celor de la Casa de Sanatate de a a restutui banii catre angajator? Este vorba despre concedii medicale cu cod indemnizatie 08.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am avut o Intreprindere Individuala intre perioada 01.08.2023 si 30.08.2024. Pentru anul 2023 am realizat venituri impozabile in valoare de 28.000, iar pentru anul 2024 37.000. Pentru anul 2023 am platit numai impozit si sanatate, si pentru 2024 tot impozit si sanatate. CAS-ul ar fi trebuit platit in situatia de fata, tinund cont, ca nici un an nu a fost intreaga?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<