In perioada 07 iulie - 08 iulie 2016, a fost organizata la Bucuresti cea de-a doua conferinta internationala in cadrul careia a fost prezentat proiectul ghidului operational destinat practicienilor in materia recuperarii profiturilor si produselor infractiunilor. Ghidul a fost elaborat de catre experti romani, inclusiv in urma consultarilor avute cu practicieni in cadrul reuniunilor derulate anterior, precum si prin contributia partenerului german din proiect, respectiv Fundatia Germana pentru Cooperare Juridica Internationala (IRZ).
La acest eveniment au participat reprezentanti ai oficiilor de recuperare a creantelor din Germania, Franta, Marea Britanie si Olanda, precum si judecatori, procurori, politisti, investigatori financiari si reprezentanti ai oficiului de recuperare a creantelor din Romania.
Evenimentul face parte din proiectul "Noi instrumente operationale pentru organele de cercetare penala si autoritatile judiciare din Uniunea Europeana in scopul efectuarii de investigatii financiare in cauze transnationale cu componenta de recuperare a produselor infractiunilor", finantat in cadrul Programului "Prevention of and Fight against Crime" 2013. In cadrul evenimentului au fost prezentate si celelalte rezultate obtinute in cadrul proiectului (ex. organizarea a 6 seminarii de formare profesionala in domeniul recuperarii creantelor pentru un numar de aproximativ 120 de specialisti in domeniu).
Proiectul are o durata de implementare de 24 de luni, cu incepere din 1 septembrie 2014 si beneficiaza de un buget total de 268.042,00 Euro, dintre care 241.237,80 Euro reprezinta finantare nerambursabila din partea Comisiei Europene (90%).
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Agenda Cadrului Didactic 2024-2025
Beneficiarii proiectului sunt Directia de Prevenire a Criminalitatii din cadrul MJ si Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), acesta fiind implementat in parteneriat cu Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si cu Fundatia Germana pentru Cooperare Juridica Internationala (IRZ) din Germania, avand ca obiectiv cresterea eficientei specialistilor implicati in lupta impotriva criminalitatii economice si financiare, prin perfectionarea profesionala a specialistilor vizati cu privire la cele mai bune metode de investigare, depistare si confiscare a produselor infractiunilor, precum si prin elaborarea unui ghid operational, ca instrument util destinat practicienilor
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri