Deputatii din Comisia Juridica au avizat negativ solicitarea lui Silviu Prigoana de a beneficia de concediu de crestere a copilului pana la o perioada de doi ani de zile. S-a inregistrat o singura abtinere, toti ceilalti membri votand in defavoarea deputatului PDL.
"Punctul de vedere al Comisiei este ca aceasta cerere trebuie sa fie respinsa. Si asa va pleca la Biroul Permanent, in sensul ca mandatul parlamentarului nu poate fi suspendat, revocat sau intrerupt", a declarat presedintele Comisiei juridice, deputatul democrat-liberal Daniel Buda, care a explicat ca mandatul de parlamentar nu poate fi revocat, intrerupt sau suspendat, deci un demnitar nu poate beneficia de concediu paternal.
La dezbaterile din Comisie pe marginea solicitarii s-a reliefat faptul ca Silviu Prigoana nu poate beneficia de concediu paternal, avand in vedere ca facand trimitere la Legea 96/2006 privind statutul deputatilor si senatorilor.
Vicepresedintele Comisiei Juridice, social-democratul Florin Iordache, a precizat ca o eventuala acceptare a cererii in cazul Prigoana ar duce la micsorarea cvorumului in plenul Camerei si ar necesita noi alegeri.
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a trimis, luni, Comisiei juridice, spre analiza, o solicitare a deputatului PDL Silviu Prigoana prin care acesta cerea concediu de paternitate "pana la doi ani". El a motivat in cerere ca fiul sau cel mic este nascut pe 10 decembrie 2010.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<