Deputatii din Comisia Juridica au avizat negativ solicitarea lui Silviu Prigoana de a beneficia de concediu de crestere a copilului pana la o perioada de doi ani de zile. S-a inregistrat o singura abtinere, toti ceilalti membri votand in defavoarea deputatului PDL.
"Punctul de vedere al Comisiei este ca aceasta cerere trebuie sa fie respinsa. Si asa va pleca la Biroul Permanent, in sensul ca mandatul parlamentarului nu poate fi suspendat, revocat sau intrerupt", a declarat presedintele Comisiei juridice, deputatul democrat-liberal Daniel Buda, care a explicat ca mandatul de parlamentar nu poate fi revocat, intrerupt sau suspendat, deci un demnitar nu poate beneficia de concediu paternal.
La dezbaterile din Comisie pe marginea solicitarii s-a reliefat faptul ca Silviu Prigoana nu poate beneficia de concediu paternal, avand in vedere ca facand trimitere la Legea 96/2006 privind statutul deputatilor si senatorilor.
Vicepresedintele Comisiei Juridice, social-democratul Florin Iordache, a precizat ca o eventuala acceptare a cererii in cazul Prigoana ar duce la micsorarea cvorumului in plenul Camerei si ar necesita noi alegeri.
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a trimis, luni, Comisiei juridice, spre analiza, o solicitare a deputatului PDL Silviu Prigoana prin care acesta cerea concediu de paternitate "pana la doi ani". El a motivat in cerere ca fiul sau cel mic este nascut pe 10 decembrie 2010.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Am fost angajata stat plata cu conventie de munca conform Legii 1/2005 la o societate cooperativa mestesugareasca. In acest moment sunt pensionata anticipat Sunt membru cooperator inca, si unul din cei 5 asociati ai societatii membru fondator. De asemeni sunt administratorul firmei prin contract de administrare specific cooperatiei care se transmite periodic la Registrul Comertului. Conform celor descrise anterior, imi desfasor inca activitea in firma ca si cum as fi angajata. Exista...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am emis si adus la cunostinta salariatului ca in urma reorganizarii i s-a desfiintat postul si nu ii putem oferi altul conform studiilor sale, drept urmare, dupa implinirea celor 20 de zile de preaviz vom emite decizia de concediere. I-am adus la cunostinta sub forma de semnatura pe data de 03.04.2025. Ziua de 2 mai este zi libera cu recuperare. Conducerea a stabilit recuperarea acesteia la finalul lunii mai cand el nu va mai avea calitatea de salariat. Intrebarea este: iau in calcul in cele 20...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<