Fostul primar al Capitalei va executa o pedeapsa mai mare dupa ce Tribunalul Bucuresti a indreptat o eroare de calcul a anilor de inchisoare.
Initial, instanta a informat luni ca Oprescu a fost condamnat pentru mai multe infractiuni: 4 ani pentru luare de mita, 1 an pentru constituirea unui grup infractional organizat si 3 ani pentru abuz in serviciu, el fiind achitat pentru spalare de bani.
La pedeapsa cea mai mare, de 4 ani, ar fi trebuit adaugat un spor de o treime din celelalte pedepse (1 an si 4 luni), condamnarea finala trebuind sa fie 5 ani si 4 luni inchisoare, insa judecatoarea Iosefina Parvu a trecut in decizie 4 ani si 4 luni inchisoare.
Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis in judecata alaturi de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa - director al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti si ulterior al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, Mircea Octavian Constantinescu - directorul Directiei economice din Primaria Generala, Florin Supeala - director al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti, Claudiu Bengalici - administrator al unei societati comerciale, Cristian Stanca - fost sofer al lui Oprescu si Ruxandra Avasiloae - director general al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti.
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
Teste distractive pentru clasa pregatitoare
Cartea verde a contabilitatii
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Oprescu a condus un grup infractional organizat, constituit de Bogdan Popa, care avea ca scop savarsirea de infractiuni de coruptie, mai precis dare si luare de mita, din sume provenite din bugetul municipalitatii, arata Agerpres.
Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinta sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul sau Bogdan Popa, bani care ar fi provenit, conform DNA, din acte de coruptie.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
ARTICOLE SIMILARE